Autor |
"auto do 1k euro z klimą niemcy %-)" |
|
Hakelbery
|
degustator
|
|
Na Twoim miejscu poszukal bym w PL, masz za maly budzet, dolic do tego sprowadzenie auta, koszty dojazdu, pobytu i stracony czas wyjdzie pewnie 6kpln. Lepiej poszukac na miejscu czegos za 6k no chyba ze lubisz wycieczki i kebaby
 |
|
|
SSmakowity
|
|
Niestety próbowałem kupić samochód w Polsce parę razy nawet pojechałem sprawdzić. Zdjęcia pojazdu z aukcji są rażąco różne od rzeczywistości. Nie widzę w PL samochodów z większym przebiegiem jak 250tkm (benzyna i w sumie dizel też). Tutaj w Niemcach, (bo w sumie już wyjechałem i szukam auta) z przebiegiem powyżej 300tkm to norma nawet i więcej była sztuka 800tkm 1,9tdi albo bmw 520 2000tkm (tak 2 miliony). Więc jeżeli w PL ktoś na starcie próbuje mnie robić w wała to ja dziękuje za takie zakupy. Tutaj ponad to auto będzie znacznie mniej wytłuczone jak w PL. Koszt pobytu i dojazdu mam darmowy ponieważ mam rodzinę tutaj, która pomaga mi w zakupie. Dzisiaj jadę obejrzeć pasata, a4 i może 318 jak damy radę.
|
Loya
|
|
jak masz pobyt darmowy to można jeszcze zrozumieć, ale argumenty o przebiegach moim zdaniem troche nietrafione, w przeciągu ostatnich kilku lat dla siebie, czy dla żony kupowałem kilka samochodów i największy przebieg z jakim kupiłem auto (a były to samochody plus, minus 7 - 10 letnie) to było 180tkm, w każdym przypadku wg mnie realny bo albo udokumentowany albo stan auta go potwierdzał. Wydaje mi sie, że problem u Ciebie wynika z tego, że za grosze chcesz kupić Audi, BMW itp więc jaki ma mieć przebieg - nie obrażając nikogo - już kilkunastoletni wytłuk? |
Znawca -
 |
|
|
WASKOT
|
|
Budżet 1 k Euro i gość chce a3 do gazowania ...
Przecież założenie dobrego gazu będzie przewyższać wartość samochodu.
Ja bym osobiście szukał Lanosa 1.6 albo Punto 1.2 z okolic 00.
|
 |
|
|
melvinmik
|
|
Lanos w tej cenie mógłby być całkiem zdrowy. |
 |
|
|
Loya
|
|
j/w szkając auta adekwatnego do budżetu można uniknąć historii z przebiegami kwalifikującymi samcochód na przeszczep silnika albo złomowanie, Stilo są też tanie i całkiem spoko, ale chyba też ponad budżet, żona śmiga 3d w benzynie i nic sie z tym nie dzieje, a spasowanie plastików lepsze niż w 4 x droższej Lagunie:P
Zmieniony przez - Loya w dniu 2016-10-27 21:51:48 |
Znawca -
 |
|
|
hassarol
|
|
Popatrz jeszcze na eBay.de
[http://www.ebay.de/sch/Automobile/9801/i.html?LH_ItemCondition=3000]
Znajomy z Niemiec czasami wyrywa jakieś sztuki na licytacjach (w Niemczech dużo samochodów jest na licytacji) i przywozi je do Polski.
Po lewej w Artikelstandort możesz wybrać sobie promień km w jakim ma szukać samochodów.
Kończące się licytacje:
[http://www.ebay.de/sch/Automobile/9801/i.html?LH_ItemCondition=3000&_sop=1&rt=nc&LH_Auction=1]
Tylko trzeba dość kumać niemiecki żeby zrozumieć opis (opis ewentualnych wad itd.)
Zmieniony przez - hassarol w dniu 2016-10-27 22:14:35
 |
|
|
Mopss
|
|
tanie i stare samochody na ebay sprzedaja chyba tylko desperaci
o ile wystawienie jest darmowe to prowizja od sprzedazy wynosi 19 euro i 5% kwoty koncowej, wiec przy struclu za 1k€ to juz 69€
i jesli juz w tytule stoi 'Bastlerfahrzeug', 'Winter, Anfänger Auto' a nie masz smykalki lub brata/kuzyna/wujka mechanika to nie trac czasu i nie czytaj nawet opisu, szkoda czasu
sam ebay prowadzi jeszcze serwis regionalnych ogloszen (cos jak w Polsce tablica czy tam inne olx). Ogloszenia sa za darmo.
I wybor lepszy, wiecej prywaciarzy:
[http://www.ebay-kleinanzeigen.de/]
Powodzenia
Zmieniony przez - Mopss w dniu 2016-10-27 22:49:52
Zmieniony przez - Mopss w dniu 2016-10-27 22:51:45 |
 |
|
|
SSmakowity
|
|
|