Witam serdecznie,
Od zawsze mia³am problemy g³ównie z biodrami ale dowiedzia³am siê, ¿e ból promieniuj±cy do po¶ladka mo¿e byæ skutkiem problemów z krêgos³upem. A wiêc do rzeczy mój problem polega na tym ¿e zdarza mi siê ogromny ból, który wystêpuje gdy moje nogi s± w rozkroku. Np. gdy odpoczywam le¿±c na plecach i moje nogi s± lekko podkurczone, w rozkroku lub te¿ zdarzy³o mi siê to na fotelu ginekologicznym podczas badania. Ból ten tak jak pisa³am idzie od biodra ale bardzo silnie promieniuje do po¶ladka. Gdy tylko go czuje szybko z³±czam nogi i tak jakby spinam po¶ladki, ten ból co prawda jest jeszcze chwile ale dziêki temu powoli puszcza. Wra¿enie jest takie jakby ko¶æ z uda chcia³a wyj¶æ mi po¶ladkiem. Powiem tak: jest to nie do zniesienia przez d³u¿ej ni¿ kilka sekund.
Mo¿e jest kto¶ z podobnym problemem? I jako¶ naprowadzi mnie na to czy to co¶ powa¿nego. I do kogo siê z tym udaæ? Neurolog czy ortopeda?
Dodam, ¿e problemy z biodrami jakie mam to te¿ nie jest nic co leczy³am, porostu nie zak³adam nogi na nogê, nie siadam po turecku. Staram siê siadaæ w poprawnych pozycjach dla bioder i krêgos³upa bo ka¿dy jaki¶ taki "wybryk" powoduje ból w biodrach, kolanach i ten najgorszy w po¶ladku.
Proszê tylko o powa¿ne odpowiedzi
Z góry bardzo dziêkujê za odpowied¼.
26 lat. Wzrost 156 cm waga przewa¿nie przez wiêkszo¶æ ¿ycia do 55 kg. Aktualnie koniec 8go miesica ci±¿y wiec jest dodatkowe 9 kg. Ale te sytuacje zdarza³y siê siê przed ci±¿±.
B±d¼my dobrej my¶li ze kadencja siê przed³u¿y Wiadomo zak³adaj±c temat liczy³am jeszcze na rezonans i kilka zdjêæ rentgenowskich ze strony forum, ale wiadomo jak cz³owiek w ci±¿y to nawet pytaæ na forum nie powinien bo to ju¿ jakby nie patrzeæ wizyta lekarska i siê odpowiedz nie nale¿y ze strony wszystkich obecnych doktorów.
W zwi±zku z tym, ¿e nie dowiedzia³am siê niczego czego ka¿dy przeciêtny cz³owiek by nie wiedzia³ to proszê o usuniecie tematu. No chyba ¿e dla forum to jest to odpowied¼ wysokich lotów...
Pozdrawiam!
Mia³a¶ problem z biodrem i ból siê nasilil w ci±¿y.... czego oczekujesz od ludzi na forum. Zaniedbalas sie przed ciaza to chociaz teraz przestan strzelac fochy bo to nikogo nie obchodzi (i jest to tylko twoj± wina) tylko idz do lekarza z zapytaj vo Ci jest. To chyba logiczne