Autor |
"badanie narkotestem" |
|
zielony01
|
|
Wysłana - 23 listopad 2014 13:59 | zgłoś naruszenie regulaminu
Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
Witam
W szkole chcą zrobić nam testy narkotykowe tak zwany multi-test mogę odmówić takiego badania ? jestem osobą pełnoletnią .
Wydaje mi się że szkoła nie ma prawa zrobić mi takiego testu za moją zgodą a jeśli odmówię to jakie mogą być tego konsekwencje? bo wydaje mi się że żadne . Jeśli nie złapią mnie za rękę z narkotykiem nie mogą zrobić mi takiego testu ? bo chyba podejrzenia nie wystarczą .
pozdrawiam
| |
|
 |
|
|
Guetta
|
|
zrób sobie przerwe, nie idź do szkoły w dzień co mają testy przeprowadzać
Zmieniony przez - Guetta w dniu 2014-11-23 14:47:31 |
 |
|
|
Josemose
|
|
|
|
Termitek
|
Little boy
|
|
Jeśli jesteś nawet osobą niepełnoletnią to możesz odmówić, chyba że jest uzasadnione podejrzenie o to, że akurat znajdujesz się pod wpływem. Natomiast jako osoba pełnoletnia w 100% dokonujesz odmowy i nie ma żadnych konsekwencji. Jeżeli oczywiście nie ma realnego podejrzenia o bycie pod wpływem takich środków. Wtedy policja i badanie krwi. Nie zdarza się to często z uwagi na koszty, lecz czasem bywa
|
arminasot
|
|
koszt badania krwi, 50zl , w labolatorium przy szpitalnym , tyle samo co na alkohol ,
jakies dziwne mity tu wypisujecie,
tak samo jak psiarnia samochodem zatrzyma to ten narkotester tez kosztuje pare l, a nie jak gadadom mundre ludzie ze 1000zl , ja pyerdole cebula |
 |
|
|
Kamil102
|
KIEP
|
|
test na krew jest drogi, bo jeszcze do niedawna tylko 3 osrodki w Polsce robily te testy, nie wiem jak teraz ale to na pewno nie jest 50 zl, tylko duzo wiecej, policyjne testy na sline kosztuja ok. 83, ostatnio gdzies o tym pisali...
 |
|
|
Termitek
|
Little boy
|
|
Badanie na alkohol jest faktycznie dużo tańsze ponieważ jest dużo prostsze
|
Adiyoshi
|
|
tak jak już poprzednicy wspomnieli, jeśli jesteś niepełnoletni to na testy muszą zgodzić się rodzice. poza tym to prawdopodobnie zwykłe straszenie ponieważ jest to bardzo dużo koszt i wątpie że szkoła miała by na takie coś pieniądze |
 |
|