FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 28482 razy ¬


ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

 
ROZRYWKA | Kulinaria
bimber - smakowy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "bimber - smakowy"   
 
Macharazzi
 Wysłana - 21 grudzień 2006 23:02        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witem potrebuje jakiegos przepisu na bibmer lub spiryt smakowy,. Słyszałem ze spiryt mozna rozrobic z napojenm Zbuszko ctryny" i jest good wódeczka. Zna ktos moze jeskies przepsy zwiazane z tematem?

 
mmaassoonn
 Wysłana - 22 grudzień 2006 22:18      [zgłoszenie naruszenia]

Nie licz na przepisy na bimber, to nielegalne w polsce.

 
MKD
POPEK MMA
 Wysłana - 22 grudzień 2006 23:03      [zgłoszenie naruszenia]

wiesz co to przepalanka?
_______________________________
 
tiru riru

 
Macharazzi
 Wysłana - 22 grudzień 2006 23:05      [zgłoszenie naruszenia]

niewiem. To moze jak znacie jakies przepisy to na gg pogadamy? chodzi mi o wyłacznie smakowe trunki :)

 
GRN
 Wysłana - 23 grudzień 2006 00:55      [zgłoszenie naruszenia]

Porterówka

Składniki : 0.5 l spirytusu (95 %), piwo typu porter 0.5 l, cukier waniliowy.
Sposób przyrządzania : Mieszamy spirytus z piwem i dodajemy 2
łyżeczki cukru waniliowego ( ilość zależy od gustu )


Z jasnym piwem

Składniki : 0.5 l spirytusu (95 %), 0.5 l jasnego piwa.
Przygotowanie: Mieszamy spirytus z piwem o odstawiamy do
"przegryzienia" przynajmniej na 24 h.


Nalewka Farmaceutów

Składniki: 1 l spirytusu, 1 l mleka, 1 kg cukru, 1 kg cytryn.
Sposób przyrządzania : Cytryny myjemy, obieramy ze skórki oraz albedo
(biełej, wewnętrznej części skórki). Żółtą skórkę z jednej cytryny
odstawiamy do wykorzystania. Obrane cytryny kroimy w plasterki,
oczyszczamy z pestek i wkładamy do słoja. Zasypyjemy cukrem, mieszamy,
lekko wyciskając. Dodajemy skórkę z cytryny i zalewamy mlekiem i
spirytusem. Słój zamykamy i odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce na 5
tygodni. Pamiętajmy przez ten czas, żeby co kilka dni potrząsnąc
słojem. Po 5 tygodniach filtrujemy nalewkę przez bibułkę filtracyjną
do butelek. Nalewka powinna być klarowna i mieć żółtozielonkawy kolor.
Jeśli trzeba, powtarzamy filtrowanie. Po 2 tygodniach możemy serwować.



Smorodinówka

Składniki: 1,5 kg czarnych porzeczek, 1,5 l wódki czystej, 300 ml
spirytusu, 30 dag cukru.
Sposób przyrządzania : Owoce myjemy, czyścimy z szypułek i wkładamy do
słoja, przesypujemy cukrem. Słój zamykamy i ustawiamy na miesiąc w
nasłonecznionym miejscu. Następnie sok zlewamy i wstawiamy do lodówki
na 3 tygodnie, a owoce w słoju zalewamy wódką i na ten sam czas
odstawiamy. Po 3 tygodniach nalewkę przelewamy do innego słoja i
mieszamy z odstawionym wcześniej sokiem. Dodajemy spirytus, słój
zamykamy i odstawiamy na kolejne 2 miesiące. Sklarowaną nalewkę
przelewamy do butelek i pozwalamy jej dojrzeć jeszcze przez kwartał.



Kubusiówka

składniki : 1l spirytusu 2L kubusia(pysia) jabłkowo, brzoskwiniowo,
bananowego 0,5L wody mineralnej n.gaz. 0,5kg cukru
sposób przyrządzania : do butelki 3litrowej wlewamy 2L kubusia i
wsypujemy cukier całoś mieszamy, az sie cukier rozpusci. do drugiej
butelki 1,5 litra wlewamy spirytus i wode - mieszamy. obie butelki
wkladamy do lodowki tak aby byly dobrze schlodzone. kiedy juz sa zimne
wstrzasamy okolo 5 minut. i mieszamy zaartosci obu butelek 10min -
najlepiej w baniaku 5L i ... pijemy


Orzechówka

Składniki: Zestaw na 1 litr wódki o mocy 40-42%: 300 ml zaprawy
orzechowej, 650 ml wódki czystej o mocy 40%, 45 g cukru.
Zaprawa orzechowa: 150 g orzechow włoskich (niedojrzałych, zielonych),
325 ml spirytusu o mocy 70%.
Sposób przyrządzania : Zaprawa orzechowa: 240 ml spirytusu o mocy 95%
rozcieńczyć z 95 ml wody, dzieki czemu uzyska sie 325 ml spirytusu o
mocy ok. 70%. Orzechy opłukać, pokroić na drobne kawałki, wrzucić je
do gąsiorka o pojemnosci 1,5 l, nastepnie zalać rozcieńczonym
spirytusem. Gasiorek szczelnie zakorkować. Macerowac 4-6 tygodni,
mieszajac 2-3 razy w tygodniu. Po zakończeniu maceracji zaprawę
przelać do butelki i odstawic do leżakowania na 2-3 miesiace. Nalewka:
Rozpuścić cukier w 2 łyżkach przegotowanej wody, dodać do niego
zaprawę i po zmieszaniu dolać wódkę, następnie odstawić do leżakowania
na 3-4 miesiące. - Orzechówka znana jest ze swoich właściwości
leczniczych. Podobnie jak inne owocowe, powinna być przygotowywana
latem, gdy zielone orzechy włoskie są jeszcze dość miękkie i można je
kroić. Jeśli chce się uzyskać ciemnobrązową barwe orzechówki, należy
do zestawu dodać 4 ml karmelu.



Z cytryną i kawą

Składniki: 1 l spirytusu (95 %), 1 duża cytryna, 10 dkg ziarenek kawy
Sposób przyrządzania : Cytrynę nacinamy i wkładamy ziarenka kawy (
ile tylko się da ). Zalewamy to ok 0.5 l spirytusu i odstawiamy w
chłodne i zaciemnione miejsce na kilka dni ( 4 - 5 ). Wyciągamy
cytrynę i zlewamy do innego naczynia przez gazę i dodajemy resztę
spirytusu.


Z miodem

Składniki: 1 l spirytusu (95 %), miód pszczeli 250 g.
Sposób przyrządzania : Do 1 l spirytusu dodajemy ok 5 łyżek
stołowych miodu ( w zależności od upodobań ) i odstawiamy w chłodne i
zaciemnione miejsce na kilka dni żeby się przegryzło. Jak ktoś chce
spróbować to polecam wsypać parę deko rodzynek. Uwaga ! Nie pijcie za
dużo bo po tym ma się niezłego kaca



Żubrówka

Składniki : 0.5 l spirytusu (95 %), trawa żubrówka.
Sposób przyrządzania : Do butelki wkładamy 2 -3 źdźbła trawy żubrówki
i zalewamy spirytusem. Odstawiamy chłodne i ciemne miejsce na kilka
dni ( aż do pojawienia się zielonkawego koloru i intensywnego zapachu
trawy ). Potem mozna rozrobić z wodą 1 : 1, albo pić z sokiem :
jabłkowym lub z białych winogron.



Arbuzówka

Składniki : 1 l spirytusu (95 %), arbuz ok 5 kg.
Sposób przyrządzania : Z dojrzałego arbuza ścinamy górę ( to od ogonka
) i ugniatamy miąższ ( najlepiej pałka do ucierania mas ), wlewamy
spirytus i zamykamy go wcześniej ściętą górą. Po kilku dniach ( 3 - 4
) trunek jest gotowy. Polecam picie przez słomkę.


Kminkówka

Składniki: 1/2 l spirytusu (95%), 1/2 l wody, 1/4 kg cukru, 1 kopiasta
łyżka świeżego zielonego kminku
Sposób przyrządzania : Niezupełnie dojrzałe nasienie kminku opłukać i
osączyć na sitku. Wodę zagotować z cukrem, schłodzić, wymieszać ze
spirytusem, wlać do słoja i wsypać kminek. Zawiązać słój i pozostawić
na 5-6 dni. Po tym okresie zlać wódkę do butelek przez lejek z bibułą
filtracyjną. Powinna mieć ładny zielonkawy kolor.

---------------------

[http://www.google.pl/search?hl=pl&q=spirytus+nalewki&btnG=Szukaj&lr=lang_pl]

[f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=18946]

_______________________________
 
there is no god

 
DISKOPOLO
 Wysłana - 23 grudzień 2006 04:31      [zgłoszenie naruszenia]

po bimber sie jedzie do wujka alfonsa
_______________________________
 
tera mie to wali bo jestem na fali

 
Macharazzi
 Wysłana - 23 grudzień 2006 10:25      [zgłoszenie naruszenia]

Ok dzieki nagroda juz poleciała. Dzisiaj bede robił Lemonke jak cos z tego wyjdzie tto przepis zamieszcze

 
om
 Wysłana - 23 grudzień 2006 16:56      [zgłoszenie naruszenia]

jaaaaaaaade po bimber jaaade po bimbeeeeer
******le waaaaaas!!!!

 
MKD
POPEK MMA
 Wysłana - 23 grudzień 2006 17:00      [zgłoszenie naruszenia]

podgrzac ze dwie lyzeczki cukru na gazie zeby zrobil sie karmel, wlac do wodki, jak ktos lubi to dosypac cukru bo tak to bedzie gorzkei
_______________________________
 
tiru riru

 
K rzysek
 Wysłana - 24 grudzień 2006 01:06       [zgłoszenie naruszenia]

MKD- tez takie cudo lubie, niepolecam bimbru np. malinowego zapijac sokiem malinowym, zlewa sie troche...
_______________________________
 

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]



 
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

bimber - smakowy

Warto przeczytać: grejfrut | W E R Y F I K A C J A M O D E R A T O R Ó W | 330 przepisów Mc Donald itp. | Wasze diety na schudniecie,przrost masy miesniowej... | Tortilla z McDonald's | KFC vs McDonald's | ogórki kiszone | Kuchnie świata - charakterystyka | Savoir-vivre przy stole | Praktyczne rady w kuchni | Alkomat | Pij mleko... | Wspólne gotowanie | Niekoniecznie o gotowaniu... | Lista E | Jak uzyskac lepszą przyswajalność białka | bIJOU567 | Deivid22 | czarny rambo | don quitex | McEcoAkaOrd | kości biodrowe | biodra | dni niepłodne | nauczyciele | sudafed | joanna mrotek | sandra lewandowska | sex torrent | torrent | jakie kechy powinien posiadac dobry przelozony | prostytuki warszawa | Emmaer | tynkarz | Biznes

 
Polecamy: KSW | Komputery | Nauka

wersja lo-fi


Copyright 2000 - 2014 SFD S.A.
 
Powered by Pazdan ForKat 4.0