Co to znaczy najłatwiejsza i z której strzela się najfajniej? Jeden lubi brunetki w lateksie a drugi blondynki w bieliźnie a trzeci rude tylko w skarpetkach.
Idź postrzelaj to zobaczysz co ci pasuje. Ja preferuję Glocka.
G19 ma krótszą lufę i jest nieco lżejszy od 17-tki, Cezetki 75 i 85 są do siebie bardzo podobne, generalnie bardzo dobra broń, na pewno trochę mniejszy odrzut i podrzut niż w przypadku plastikowych glocków. Jericho to również przyjemny pistolet, który polecam tym co się boją odrzutu, Sig to taki mercedes wśród tych egzemplarzy. P99 nie polecam na początek, trzeba trochę potrenować, żeby przyzwyczaić się do zabezpieczenia typu "anti Stress" czyli bardzo długiej drogi spustu przy pierwszym strzale. Ja osobiście go nie lubię. Ja na Twoim miejscu spróbowałbym ich wszystkich. 9 mm para nie zrobi krzywdy prawidłowo trzymającemu broń człowiekowi. Pamiętaj tylko, o tym, że im broń lżejsza tym kop większy, sprawdza się to ładnie w przypadku ultra lekkich rewolwerów :)
Zmieniony przez - Wieprz15 w dniu 2012-02-04 17:13:06
Marka ma znaczenie, hmmm, to co będzie lepsze CZ 75 czy Glock 17? Bo moim zdaniem górę wezmą osobiste preferencje strzelca co do masy broni, pracy spustu, przyrządów celowniczych itp. Mam na myśli standardowe egzemplarze, bez udziwnień użytkowników. Jakość i marka - legendarny Winchester przegrywa z Rossi jeśli chodzi o karabinki lever action. :P
no to jak sam twierdzisz, osobiste preferencje są ściśle powiązane z marką. poza tym trochę się zacząłem zastanawiać czy chodzi prawdziwą broń czy o repliki?
Cały czas chodzi mi o broń palną. Z tym, że niekoniecznie uznana i sławna marka będzie powodowała, że danemu strzelcowi będzie pasował taki a taki model. O to chodzi mi z osobistymi preferencjami.
Zmieniony przez - Wieprz15 w dniu 2014-02-20 15:52:04