Wysłana - 1 sierpień 2015 22:44 Przeniesiona przez Don quixet z działu 'Zdrowie'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
nie wiem czy się wszyscy ze mna tu zgodza ale obecnie jestem przekonana ze najważniejsze na tu na ziemi w tym zyciu, jest CIAŁO, tak fizyczne ciało. musi być zdrowe, bez bolu. ,symetryczne, czyli po 1 zdrowe potem po 2 dobiero ładne,a pieprzenie ze nie ciało tylko wnetrzne, psychika, dusza itp. tak ale to wszystko jest uzależnione i bezpośrednio polaczone z ciałem fizycznym, czy gdybyu was nonstop bolała np. glowa czy brzuch , 24 h na dope przez lata nostop. to czy bylibyście mili, uprzejmi, pracowici, serdecznie dobrzy itp.?czy wiecie jak przewlekla choroba fizyczna może zmienić zachowanie człowieka, albo wypadek, kalectwo, wyobrazcie sobie teraz zew wypadku tracicie nogi , rece albo wzrok, albo caly czas boli was bardzo głowa nonstop.
to zabawne ale o przewadze duszy nad ciałem mowia przeważnie ludzie w miare zdrowi. bo cos wam powiem, człowiek chory , zyjacy w bolu i dyskomforcie ma tylko jeden problem, swoją chorobę, a człowiek w miare zdrowy ma mnóstwo innych problemów.
No tak, racja. W zdrowym ciele zdrowy duch.
[www.facebook.com/olokk]
W ogóle się nie zgadzam. Zobacz na takiego Nicka Vujcica. On nie ma nóg i rąk. A ludzie, którzy go spotkali mówią, że jest jednym z najszczęśliwszych ludzi na świecie. Szczęście to jest stan, który sami w sobie wywołujemy. Możesz mieć zdrowe ciało i być nieszczęśliwym. Możesz mieć schorowane ciało i być MEGA szczęśliwym
Bądź silny, o człowieku! Pożądaj, raduj się wszystkimi rzeczami
zmysłów i uniesienia: nie bój się, że jakikolwiek bóg wyprze się ciebie za to.
ZAPRASZAM: [www.olokk.pl] // [www.bng-studio.pl]
[www.facebook.com/olokk]
A jaki był? Sztuczny?
[www.facebook.com/olokk]
myślę, że granica między ciałem a psychiką jest bardzo umowna.
oczywiście psychika wykracza poza ciało, odbijają się w niej relacje społeczne przykładowo, ale nośnik jest materialny jakby nie było.
Akurat od miesiąca mam problem z brzuchem (bakterie), i faktycznie jest to męczące, nie zwijam się z bólu, ale ten dyskomfort i jadłowstręt odbierają radość i chęci do działania, więc coś w tym jest racji.