FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6332 razy ¬

ROZRYWKA | Budownictwo, remonty i majsterkowanie
czy dam rade zrobic samodzielnie ocieplenie scian zewn domu 
Temat zamknięty [powiadom znajomego]    
Autor "czy dam rade zrobic samodzielnie ocieplenie scian zewn domu"   

batman1234
 Wysłana - 21 luty 2017 23:39        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam
chciałbym się poradzić czy da rade zrobić dobrze samamu ocieplenie scian zewn w domu jednorodz. wys 10m, 4 sciany po ok 100m2 x4, dom ma 25 lat, gr scian to 45cm, nie wiem co w srodku,ale zima zimno ok 18stopni przy dużych rachunkach za gaz ,tynk chropowaty baranek ale mocny nic nie odpada,,niestety wydalem wszystkie oszczednosco rok temu na ocieplenia poddasza, pianka pur na sufit dachu 20cm, i welna 10cm na podloge,plus cala reszta ,plyty osb na podl a na sufit karton gips, razem 30tys poszlo na 120m2 poddasza ,
na sciany mogę pozyczyc tylko na material ,tj styropian galaxy termorganika gr 15 na polnocna sciane bez slonca i po 10cm gr na pozostale 3 czyli z klejem siatka to razem ok 16tys, za robociznę musiałbym dac ok 20tys dodatkowo.
do 4 m dam rade z drabiny i regalow metalowych jako ruszt, potem chyba musze kupic lub pozyczyc ruszt na 10m,
rodzina i znajomi mowia ze nie da rady samemu ocieplić dobrze , , a jakie jest wasze zdanie
pozdr

zbys
Elektronika
 Wysłana - 22 luty 2017 07:46       [zgłoszenie naruszenia]

Już zadawałeś to pytanie - jako mariola14.

Daruj sobie dalsze wałkowanie tego tematu.

Lepsze jest wrogiem dobrego!

Kościół NIE jest po to by pomagać biednym - jest po to aby pomagać w ich zbawieniu!

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia Temat zamknięty

czy dam rade zrobic samodzielnie ocieplenie scian zewn domu