Autor |
"diesel wolnossak , co poradzicie" |
|
Loya
|
|
też mi sie to nie podoba, ale jak leci te 5-7 km szybciej to siłą rzeczy wymija jadącego nieco wolniej |
 |
|
|
Trique
|
|
Thomy zdajesz sobie sprawę, że jakby był zakaz wyprzedzania dla TIRów na autostradzie to trafi się ktoś kto będzie jechał 80km/h i wszystkie tiry muszą jechać grzecznie za nim. CO OZNACZA, że jeśli autostrada jest dwupasmowa to lewy będzie zawalony przez ludzi którzy jadą 100-120km/h i wtedy nawet 140km/h nie osiągniesz.
|
|
Thomy20
|
|
Tiry na tory nie będą nam dróg zawalać i stwarzać niebezpieczeństwa na drogach tirowcy jak wyprzedzają to chooye nie patrzą w lusterka tylko hamsko zajeżdżają drogę tak samo wypadek z tirem kończy się fatalnie dla osobówki
|
Trique
|
|
Co do offtopu, i tak bardziej niż tiry wkurzały mnie osobówki które do wyprzedzania na autostradzie brały się jak pies do jeża (mimo, że widać było że za******lam ) typu zmiana pasa z prawego na lewy sporo sporo przed autem wyprzedzanym, do tego stopnia,że jakbym zjechał z lewego na prawy to bym obu minął bez żadnych nerwowych momentów. Albo Janusze gdzie prawy pusty a oni lewym lecą wuj wie po co . Nie mówiąc już o mistrzach gdzie ja wyprzedzam typa, on specjalnie przygazowuje żeby mnie dogonić i wyprzedzić po czym znów zwalnia, wtedy ja znów muszę zwolnić wbić się na lewy i polecieć dalej
Tiry na tory a do sklepów/magazynów/stacji benzynowych i wielu innych miejsc to dostarczać towar będą taczkami?
Zmieniony przez - Trique w dniu 2016-07-25 18:37:32
|
|
donwaz1899
|
|
Pytanie do włascicieli opli jak te silniki 1.6+ i rocznikowo 2004+ blacharsko , dobrze czy źle stawiam jeszcze na opcje opla ładne auta :)
a mowa o lpg teraz :P może , może...
Zmieniony przez - donwaz1899 w dniu 2016-07-25 19:46:56 |
 |
|
|
Thomy20
|
|
Silniki są ok tylko musisz sprawdzać olej bo lubią wypić do gazu nadają się silniki z hydrauliczną regulacją luzu zawodowego czyli omijaj twinporty
|
INSOMNIA
|
|
Tak w ogóle jadąc na urlop mad morze autostradą A1,moja Astra spaliła 7 litrów gazu a Totque pokazywał 6,3 przy prędkości 100-120 km/h i co niedowiarki 11zł/100km taniej niż hybrydą
Mi 3.0 spalil 8pb przy 120km/h
A co do autostrad i wyprzedzania sie TIRow, to... autostrady sa budowane dla szybkiego transportu i to ciezarowki rzadza na drodze, a nie swolocz w osobowkach, ktora wyjedzie raz na pol roku za miasto, wiec dupa cicho.
I nie, nie moga jechac jeden za drugim. Znaczy moga i jada, ale nie zawsze tak sie da, bo z reguly kazdy jedzie z predkoscia maxymalna minus ~2km/h jako zapas do wyprzedzania.
Teraz po.ysl sobie, ze jedziesz 85km/h i przed toba dtuga ciezarowka jedzie 85km/h, ale go doganiasz. Mozesz odpuscic 1km/h lub zaczac wyprzedzac dodajac te 2km/h zapasu, co zajmie minute. Wyprzedzasz. Jak jedziesz osobowka to tez wyprzedzasz i kulasz sie swoim tempem. Jak zwolnicie na moment do 85km/h nic wam nie bedzie, bo nadrobicie to w 2 minuty osobowka.
A pretensje mozecie miec do frajerow, ktorzy zbudowali autostrady z 2 pasami :)
Ja najdluzej wyprzedzalem 5 minut troche przegialem, ale chvj nie chcial zwolnic roznica okolo 0.5km/h ehehehehe |
 |
|
|
Thomy20
|
|
Q2w masz samochód 3 litrowy a uprawiasz ekodriving spalając 8 litrów przy 120km/h ? 120km/h to potrafiłem wyciągnąć cinquecento a ty masz silnik 3.0 i chwalisz się że jedziesz 120
|
Neptas
|
|
|
|
uuu...
|
|
|