Autor |
"diesel wolnossak , co poradzicie" |
|
Thomy20
|
|
Może jak by jechało 5 kolsów i cały bagażnik zawalony i jazda na klimie przy 35*C to bym odczuł ale jak jadę sam ewentualnie 2,osoby to nie czuje różnicy bez kitu silnik 1.6,to nie 800ccm i ma moc te 100KM naprawdę daje radę
|
Trique
|
|
Przesiadłem się z Altei 2.0TDi 140 koni na A3 1.6 i przez brak mocy szukam już powoli czegoś mocniejszego a Ty mi mówisz, że to daje radę
Brakuje tego turbo jak cholera.
|
|
Thomy20
|
|
A jak byś się z Lamborghini przesiadł do 4 litrowej BMki to też byś stwierdził że to auto nie jedzie. Wasz problem polega na ghm że nie zaczynaliście od malucha potem cinquecento i tak dalej tak jak ja. Dzisiaj małolat zda prawo jazdy i od razu kupuje 2 litrowego ***la z Niemiec i potem są wupadki bo gówniarze nie umie opanować auta jak by zaczął od malucha go nauczyłby się jeździć. Powinni zrobić przepis że po zdaniu prawka przez 3 lata silnik litrowy potem w miare upływu stażu można by się przesiadać na większe pojemności.
|
matand
|
|
no dobra, mam 141 koni i widze jak na gazie auto pod górke ledwo zipie, raz dałem benzyne bo nie chciało na główną droge wyjechać. tez mam sekwencje zakładaną przez ludzi najlepszych w krakowie. zero reklamacji mają i zakładają do powazniejszych aut niz astra nawiasem mowiąc.
jezdzilem astra2 taka jak twoja na gazie i wiem jak ledwo zipie pod gore, szczegolnie z klimą. to samo mowiły osoby które tez takie auto mają.
jezdzilem golfem 3 1.6 na benzynie pod gore z klimą i iwdzialem jak to idzie .jezdzilem roznymi autami około 100KM na benzynie i klima do tego, i wiem jak sie zbierają.
A TY MI KITY O 100KM NA GAZIE WCISKASZ ZE SIE ZBIERA.
nie wmowisz mi bo glowe dam sciac ze pod duze wzniesienie przed glowną drogą, na klimatyzacji i w dwie osoby zgaśnie po prostu. chyba ze pełny sandał dasz i rezerwowe 3 metry od krawedzi jezdni zeby nie zgasło na głownej, bo to sie rowna tragedia murowana czasem
Tak więc nie ******* bardzo cie prosze. nie ******* bo znam temat
A odnosnie dynamiki przejedz sie czyms powyzej 150KM (typu kompakt albo segment d, byle nie suv)i poznaj co to dynamika. nawet przejedz sie dostawczym np boxerem 160KM i poznaj co to dynamika. najlepiej pustym ale moze byc tez lekko załadowany.
albo np wsiadz se w 120 KM suzuki sx4 4x4napęd , chociaz takim czymś! sie przejedz i mow o dynamice a nie astra2
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-07-26 21:11:21
 |
|
|
Thomy20
|
|
Nie jeździłem autem 150KM bo nie mam bogatych rodziców którzy mają extra furę ale następne auto które będę kupował to 2.0 myślę że już przy tej pojemności nie będę obiektem waszych drwin
|
Trique
|
|
|
|
Thomy20
|
|
Astra f z 68KM a fiat 126p 24KM to niebo a ziemia w komforcie prowadzeniu i przyspieszeniu zaczynałeś od bardzo dobrego auta i nie pisz głupot że jeżdżąc Astrą f jeździłeś byle czym
|
Neptas
|
|
|
|
Thomy20
|
|
To co ty masz silnik 3.0 czy silnik z malucha że sprężarka jest go w stanie przydusić?
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-07-27 09:55:47
|
Neptas
|
|
|