FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat został odczytany 26658 razy ¬


ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁˇCZYĆ REKLAMY

 
ROZRYWKA | Kulinaria
dobry przepis na lososia 
Wy¶lij odpowiedĽ [powiadom znajomego]    
Autor "dobry przepis na lososia"   
 
obelixik
 Wysłana - 27 listopad 2008 13:18        | zgło¶ naruszenie regulaminu

SprawdĽ swoje BMI

macie jakis dobry sprawdzony przepis na lososia ?

slyszalem od znajomego, ze dobry jest upieczony z pomidorem, papryka, pieczarkami i cebula na wierzchu, ale srednio mi sie to widzi, w necie tyle przepisow a chcialbym cos sprawdzonego, tymbardziej ze to droga ryba
______________________________
 
Pozdrawiam

 
butt3rfly
 Wysłana - 27 listopad 2008 13:31      [zgłoszenie naruszenia]

ja nie mam piekarnika, wiec smaze
godzine przed skrapiam cytyna, do tego sól, pieprz , mozesz dac jakas przyprawe do ryby
no i na patelnie .
mozesz dodac pod koniec troche białego wina

_______________________________
 
"My¶lę, że jeste¶ niezła dupa i chcesz mnie bardzo"
dziwki już tu s±±±±±±±±±±±!!!
"metaforyczny chuj"

Znawca -
 
obelixik
 Wysłana - 27 listopad 2008 13:34      [zgłoszenie naruszenia]

duzo oleju ? po ile min z kazdej strony ?
_______________________________
 
Pozdrawiam

 
butt3rfly
 Wysłana - 27 listopad 2008 13:37      [zgłoszenie naruszenia]

zalezy jaka masz patelnie..
ciezko powiedziec po ile min.. musisz zagladac do srodka czy nie jest surowy. ale niedługo
smaz na srednim ogniu i delikatnie przewracaj zeby sie nie rozwalil..

_______________________________
 
"My¶lę, że jeste¶ niezła dupa i chcesz mnie bardzo"
dziwki już tu s±±±±±±±±±±±!!!
"metaforyczny chuj"

Znawca -
 
ty¶ka18
 Wysłana - 28 listopad 2008 20:18      [zgłoszenie naruszenia]

ja wlasnie przef chwila opedzilam filet łososia


normalnie wyciagnelam z zamrazary , zostawilam na pol dnia , przyszlam z pracy , posypalam bulka tarta z dwoch stron , nagrzalam patelnie (olej musi byc goracy , tyle samo go co do smazenia schaboszczakow ) i łup na patelnie , skora musi byc na wierzchu , tak po 4 min na strone , tadam , gotowe , pychota
_______________________________
 
Jo Sem Je Nietoperek !!

 
butt3rfly
 Wysłana - 28 listopad 2008 23:39      [zgłoszenie naruszenia]

losos w bułce tartej.. hmmmm nie pasuje mi
_______________________________
 
"My¶lę, że jeste¶ niezła dupa i chcesz mnie bardzo"
dziwki już tu s±±±±±±±±±±±!!!
"metaforyczny chuj"

Znawca -
 
LukRecJa
 Wysłana - 28 listopad 2008 23:42      [zgłoszenie naruszenia]

ja najbardziej z piekarnika lubię jednak.
albo gril elektryczny.
dawom, nie jadła łososia
to sobie zrobię na ¶więta
_______________________________
 
[http://www.youtube.com/watch?v=ksiXn6h-gwo]

Znawca -
 
ty¶ka18
 Wysłana - 29 listopad 2008 21:32      [zgłoszenie naruszenia]

motyl mi tez kiedys nie pasowalo , ale w sumie luz , dobre bylo

Chociaz najbardziej lubie z piekarnika , z krazkami cebuli na wierzchu -) pysiota

Zmieniony przez - ty¶ka18 w dniu 2008-11-29 21:32:40
_______________________________
 
Jo Sem Je Nietoperek !!

 
butt3rfly
 Wysłana - 30 listopad 2008 13:05      [zgłoszenie naruszenia]

z piekarnika nie jadlam, bo nie posiadam niestety (nad czym ubolewam)
w lodowce czeka od wczoraj przyprawiony losos w cytrynie , dzis na obiad zapodam
_______________________________
 
"My¶lę, że jeste¶ niezła dupa i chcesz mnie bardzo"
dziwki już tu s±±±±±±±±±±±!!!
"metaforyczny chuj"

Znawca -
 
sonatka
 Wysłana - 21 grudzień 2008 15:24      [zgłoszenie naruszenia]

Aby łoso¶ wyszedł na pewno, nie warto eksperymentować, ale skorzystać z gotowego dania, ja tak zrobiłam przy okazji urodzin mojego męża (smakosza ryb) i udało się, m±ż mnie pochwalił ..., a zaserwowałam łososia po francusku- to filet z łososia zapieczony w chrupkim cie¶cie francuskim z dodatkiem szpinaku. Niezłe, co?

 
kooko
 Wysłana - 21 grudzień 2008 18:30      [zgłoszenie naruszenia]

Witam, kilka dni temu zrobilem łososia, ktory nieskromnie mowiac smakowal mi najbardziej ze wszystkich pieczonych lososi jakie jadlem

Robimy marynate: ja robilem ja do 1,5kg lososia i wyszlo mniej wiecej tyle w proporcjach

1,5 lyzeczki soli
1 lyzeczka pieprzu
0,5 cytryny (wycisnac)
2 zabki czosnku (przecisnac)
1 lyzka swiezego posiekanego koperku
5-8 lyzek oliwy z oliwek
5 lyzek oleju z pestek winogron

Łososia akurat mialem calego i pokroilem go w dzwonki ale filety rowniez by sie doskonale nadawaly

Zalac taka marynata, przemieszac i zostawic na noc

Na drugi dzien na blache (ja jeszcze bardzo delikatnie opruszylem maka ale to nie jest koniecznosc) i do rozgrznego piekarnika, a piec tyle zeby bylo dobrze :) (najlepiej probowac :P)

PS: ja jadlem z chlebem ale ziemniaki pieczone lub frytki tez by sie znakomicie nadawaly

Smacznego!

[Powiadom mnie, je¶li kto¶ odpowie na ten artykuł.]


Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następn±
 
Wybierz stronę:  
Przegl±d tygodnia | Wy¶lij odpowiedĽ

dobry przepis na lososia

Strony: 1 2
 
Warto przeczytać: Wódka Blavod - gdzie kupić | sałatka kebab | przekaski na sylwestra | mocny drink, ale nie czuć alkoholu | Sos tabasco | Serek wiejski | Raclette - wejdĽ je¶li jeste¶ smakoszem serów | DMUCHANA PSZENICA | Zestaw krakersów TUC (7.4 KG) na imprezę, za FREE | Jakie palicie melasy ? | Co jemy? Rozkminy vol 8 | Co na kolacje z dziewczyn±? | Pomoc w zakupie sprzętu | Sos czosnkowy - dobre sosiwo %-) | Ile może leżec w lodówce surowa pier¶ z kurczaka? | Interpretacja TEJ daty ważno¶ci, pomóż | CHŁOPAK ROBI LODA | presecutr | biseksualizm | trampekfromnightmare | trampek | fromnightmare | tarcza przesuwna | magnez | gladiator | jak wstawiac gify p10;8 | nie podoba | ksi±żka | ksi±żki | netbook | twoja stara | katana | pedały | saymon | Biznes

 
Polecamy: KSW | Komputery | Nauka

wersja lo-fi


Copyright 2000 - 2014 SFD S.A.
 
Powered by Pazdan ForKat 4.0