Autor |
"dziewuchy w UK" |
|
mlkv
|
|
Odnośnie doktoratu napiszę tylko że zapraszam wszystkich do startowania w konkursach na stypendia doktoranckie i magisterskie ( czytaj wtedy to Tobie płacą ) oferowane przez zagraniczne uniwerki i fundacje. Świat czeka przecież na was z otwartymi rękami a konkurencja taka mała...
Po paru próbach pogadamy o wolnym czasie ( którego ostatnio nie mam ), papierku etc
Do tematu.
Moschino - sama rozpoczęłaś radosne generalizacje na temat murzynek czy brazylijek ( i chwała Ci za to, o nich ma być ten temat ), więc się nie dziw że zarzucam generalizowanie.
Nigdzie nie piszę że wszystkie polki są gorsze od innych nacji. Po prostu piszę że z uwagi na wychowanie i kompleksy post-komunistyczne statystyczna polka ( nawet taka z tzw. "dobrego domu" boozer ) częściej robi rzeczy które by angielce czy hindusce z "dobrego domu" nawet przez myśl nie przeszły. Np. daje komuś dupy żeby zaoszczędzić na czynszu czy właśnie nagle zaczyna pałać miłością do szefa z przyszłej/aktualnej pracy. Oczywiście można to interpretować w kategoriach zaradności i sukcesu zawodowego.
Zmieniony przez - mlkv w dniu 2008-02-10 22:28:17
 |
|
|
antoniosm
|
|
mlkv, nie cambridge nie oxford ( tak zakladam ) , durham warwick bristol ? ? to moze cos z Uni of london. bo jak nie to ty robisz ten doktorat na jakims plewiastym uniwerku a wozisz sie z tym jak 13latek w nowym dresie nike.
w ogole TY ROBISZ DOKTORAT ?? czlowieku jak sie poczyta to co piszesz to bym ci max dał mature.
pozdr. |
 |
|
|
mlkv
|
|
|
|
Gumis777
|
|
|
Znawca -
 |
|
|
timo6
|
|
|
Znawca -
 |
|
|
SureShot
|
|
|
|
xaero16
|
|
tak w ogóle o co te halo, w USA jest analogicznie z latynoskami które puszczają się z bogatymi amerykańcami
|
INSOMNIA
|
|
no tak, ale one chociaz puszczaja sie z bogatymi a nie kebabami za to, ze sobie te 60 funtow nie zaplaca za mieszkanie. a funty ciagle w dol ida- niedlugo w przeliczeniu na zl beda sie rodaczki za grosze z brudasami zdawac. |
 |
|
|
mlkv
|
|
"wielkie halo bo latynoski (...)" - typowa mentalność Polska na zasadzie - sąsiad z klatki kradnie to ja też mogę.
W usa siedziałem. Latynoski poznałem, latynosów też. Jak już gdzieś wspominałem - rzeczywiście, polki tej zabawy nie wynalazły i zjawisko istnieje też u innych nacji.
Chodzi jedynie o skalę i podejście społeczne - bo np. meksykanka która zwiąże się na z "gringo" dla kasy jest przez gros rodaków uważana za kvrwę i sekowana. Polka która zrobi to samo w uk - to osiągnęła sukces życiowy którym mamusia chwali się sąsiadkom.
I jeszcze odnośnie latynosek - ileś lat temu w Mazatlanie ( zaraz Mi antonio pojedzie że się wożę ) w jednym takim klubiku przy plaży podbiłem do pięknej, otoczonej wianuszkiem brzydszych koleżanek meksykańskiej latiny . Czarne włosy z domieszką czerwonego, genialne ciałko, buzia anielicy. I podbijam po angielsku, a laski w śmiech i anielica z nieudawaną pogardą na twarzy mówi en espanol zdanie które zaczynało się od gringo a kończyło bardzo brzydko zapewne. Pytam się czy mówią po angielsku. One dalej pogarda i beka. Ja na to " No, no gringo. Polacco ". Dziewczyny wtedy przypomniały sobie angielski.
Na serio u nich jest inaczej.
Pzdr,
 |
|
|
Andromedaa
|
|
Panowie, jeżeli macie zamiar uprawiać w tym poście wasze męskie pyskówki to przejdźcie jednak na priw ! |
Ekspert -
 |
|