FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8282 razy ¬

ROZRYWKA | Praca
e biznes 
[powiadom znajomego]    
Autor "e biznes"   

victrim
 Wysłana - 7 grudzień 2015 21:37        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam, od stycznia planuje przygodę z e-biznesem. Mam stosunkowo niewielki k,apitał, który mogę przeznaczyć na ten cel (2tys zł), ale myślę, że na początek powinno mi to wystarczyć. Sprawa wygląda tak, że chciałbym zakupić hurtowo kosmetyki ew. jakieś gadżety lub coś innego. Jestem w trakcie wybierania produktów, ale nie w tym rzecz. Moje pytanie jest apropo działalności gospodarczej. Jeżeli chce kupić (nowy towar), a potem sprzedać go drożej to jestem zmuszony założyć działalność gospodarczą? Mam tutaj do czynienia ze sprzedażą ciągłą, która się do tego zalicza, ale wiem, że do tego dochodzi kasa fiskalna, inne wydatki związane z prowadzeniem działalności. Rozmawiałem kilka dni temu z pewną osobą, która powiedziała mi, że allegro nie zgłasza do US użytkownika, którego obrót nie przekroczył 20 000 zł rocznie. Czy to prawda? Faktycznie spotkałem się z czymś takim w sieci, ale dalej nie jestem pewien. Szukam 'wyjadacza', który trochę rozjaśni mi to kwestię

melvinmik
 Wysłana - 8 grudzień 2015 17:49      [zgłoszenie naruszenia]

Musisz założyć DG. Nie musisz mieć kasy fiskalnej. Relatywnie mała szansa, że jak nie założysz DG to ktoś się przy***ie.

victrim
 Wysłana - 8 grudzień 2015 19:01      [zgłoszenie naruszenia]

Czyli co, ktoś robi u mnie zakupy, a Ja nie wystawiam mu paragonu? Szczerze mówiąc nie spotkałem się z sytuacja, gdzie zamawiałem nowy towar i dostawałem go bez paragonu.

melvinmik
 Wysłana - 8 grudzień 2015 19:43      [zgłoszenie naruszenia]

Jak nie sprzedajesz perfum i wysyłasz poczta towary to nie musisz mieć kasy.

victrim
 Wysłana - 8 grudzień 2015 21:29      [zgłoszenie naruszenia]

Co do poczty tak, a czy kurier coś zmienia? Podobno za pobraniem paragon jest już niezbędny

melvinmik
 Wysłana - 9 grudzień 2015 18:04       [zgłoszenie naruszenia]

Za pobraniem tez nie jest potrzebna kasa fiskalna, byle tylko wpłata szła na konto bankowe a nie przekazem pocztowym do ręki.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

e biznes