FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 241 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ROZRYWKA | MOTORYZACJA
ford focus ll z gazem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "ford focus ll z gazem"   

djaheu
 Wysłana - 21 styczeń 2010 19:19        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam, chce kupić ww samochód i interesuje mnie pewna kwestia a mianowicie: jak długo wytrzymują silniki forda jeżdżone na gazie?
auto które chce kupić od 3 lat ma instalacje gazowa. Bylem na przeglądzie i wszystko jest ok, silnik tez, ale mechanik powiedział ze silnik w aucie które ma tak długo instalacje gazowa może się popsuć. Czy ma rację czy mogę się nie przejmować, kupić i pare lat nim pojeździć? Czekam na Wasze opinie

alko1986
 Wysłana - 21 styczeń 2010 20:46      [zgłoszenie naruszenia]

3 lata to znowu nie tak dlugo, wazne tez ile km natrzaskane.
Ale 2 kwestie
nie wiem jak w tym focusie 2, ale w 1 wiem ze czesc silnikow benzynowych miala gniazda zaworowe pokryte teflonem i to zdecydowanie sie nie sprawdzalo przy lpg, tzn duzo szybciej sie wypalaly. Jak jest w 2 nie wiem ale pasuje sie dowiedziec bo jest spore prawdopodobienstwo ze technologia zostala w nowym modelu tez zastosowana.

Sama instalcja lpg, glownie wtryski, reduktor maja swoja wytrzymalosc i tez sie zuzywaja. Wiec jak auto ma ze 100k na gazie zrobione to licz sie ze cos trzeba bedzie dolozyc niedlugo.

Thomy
 Wysłana - 26 styczeń 2010 11:43      [zgłoszenie naruszenia]

Na gazie to mi mama obiad gotuje auto powinno jeździć na benzynie

Siwy512
 Wysłana - 26 styczeń 2010 13:11      [zgłoszenie naruszenia]

fOCUS NA GAZIE??? nie polecam. LANDARA I DUZO PALI. OPEL I FORD GOWNO WORT HEHEHE POZDRAWIAM

Get rich or die Traing (2PAC)

Thomy
 Wysłana - 26 styczeń 2010 21:37      [zgłoszenie naruszenia]

Fort to gówno ale ople są fajne

-adee-
 Wysłana - 26 styczeń 2010 22:57      [zgłoszenie naruszenia]

ta, lol

WiemTo
 Wysłana - 26 styczeń 2010 22:59      [zgłoszenie naruszenia]

Nie każda morda pasuje do Forda.

Brothers! Sisters! One day we will be free!

Thomy
 Wysłana - 26 styczeń 2010 23:36      [zgłoszenie naruszenia]

najlepsze to są pewnie vieśwageny z dwa razy cofniętymi licznikami sprowadzane z niemiec

-adee-
 Wysłana - 27 styczeń 2010 00:35      [zgłoszenie naruszenia]

pewnie ta

sharp85
 Wysłana - 6 luty 2010 17:55      [zgłoszenie naruszenia]

3 lata to bardzo mało na inst gaz jeżeli przebiegi były normalne, ja mam już 12 lat gaz w lanosie, ponad 200 tys (teoretycznie) wg książki serwisowej 100 tys przekroczył już po 3 latach i nagle przestał go serwisować jeździ, pali bez problemu ale olej troche bierze, podobno to nie tyle ze względu na gaz tylko te silniki tak mają 1.6 16v

...

andreeehtc
 Wysłana - 6 luty 2010 18:00       [zgłoszenie naruszenia]

ford ma słabą blachę a poza tym to ford, osobiscie nigdy nie kupilbym forda....

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ford focus ll z gazem

Warto przeczytać: maluch-po tuningu!!!!!!! | BMW TUNING | === "Beast" === | Policyjne fury | Impreza, Evo, Skyline, tablice rejestracyjne | Najbrzydsze samochody świata | Wieelkie maszyny | === Insomnia Virtual Tuning Team === | Zdjęcia z wypadku. Niskiej jakości raczej | BMW E 36 | Nissan SkyLine | ...Honda NSX... | <<<B M W R U L E Z >>> | VW Ogórek T1 i T2 | Film z arabami - naprawde warto | Ghost Rider (cos podobnego do "Gateway in Stockholm" tylko leprze)

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL