| Autor |
"ford focus ll z gazem" |
|
|
djaheu
|
|
Wysłana - 21 styczeń 2010 19:19 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam, chce kupić ww samochód i interesuje mnie pewna kwestia a mianowicie: jak długo wytrzymują silniki forda jeżdżone na gazie?
auto które chce kupić od 3 lat ma instalacje gazowa. Bylem na przeglądzie i wszystko jest ok, silnik tez, ale mechanik powiedział ze silnik w aucie które ma tak długo instalacje gazowa może się popsuć. Czy ma rację czy mogę się nie przejmować, kupić i pare lat nim pojeździć? Czekam na Wasze opinie
| |
|
 |
|
|
|
alko1986
|
|
3 lata to znowu nie tak dlugo, wazne tez ile km natrzaskane.
Ale 2 kwestie
nie wiem jak w tym focusie 2, ale w 1 wiem ze czesc silnikow benzynowych miala gniazda zaworowe pokryte teflonem i to zdecydowanie sie nie sprawdzalo przy lpg, tzn duzo szybciej sie wypalaly. Jak jest w 2 nie wiem ale pasuje sie dowiedziec bo jest spore prawdopodobienstwo ze technologia zostala w nowym modelu tez zastosowana.
Sama instalcja lpg, glownie wtryski, reduktor maja swoja wytrzymalosc i tez sie zuzywaja. Wiec jak auto ma ze 100k na gazie zrobione to licz sie ze cos trzeba bedzie dolozyc niedlugo. |
 |
|
|
|
Thomy
|
|
Na gazie to mi mama obiad gotuje auto powinno jeździć na benzynie |
 |
|
|
|
Siwy512
|
|
fOCUS NA GAZIE??? nie polecam. LANDARA I DUZO PALI. OPEL I FORD GOWNO WORT HEHEHE POZDRAWIAM
|
|
Thomy
|
|
Fort to gówno ale ople są fajne |
 |
|
|
|
-adee-
|
|
ta, lol |
 |
|
|
|
WiemTo
|
|
Nie każda morda pasuje do Forda.
|
|
Thomy
|
|
najlepsze to są pewnie vieśwageny z dwa razy cofniętymi licznikami sprowadzane z niemiec |
 |
|
|
|
-adee-
|
|
pewnie ta |
 |
|
|
|
sharp85
|
|
|
|
|
andreeehtc
|
|
ford ma słabą blachę a poza tym to ford, osobiscie nigdy nie kupilbym forda.... |
 |
|