FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5541 razy ¬

ROZRYWKA | Elektronika
głośnik do 1400 zł 
[powiadom znajomego]    
Autor "głośnik do 1400 zł"   

ohoro
 Wysłana - 2 marzec 2018 07:03        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, chcę kupić głośnik. Głośnik ma być podłączony pod komputer na, którym min. słucham muzyki (sypialnia). Ze względu na brak miejsca zdecydowałem się na duży, pojedyńczy głośnik bt. Niestety nie mam jak rozmieścić zestawu 7.1 - zresztą od tego mam salon.
moje typy:
[http://www.neonet.pl/high-power-audio/gogen-bps733-usb-bt.html]

[allegro.pl/system-power-audio-lg-fh6-bluetooth-dj-usb-i6943859465.html]

[http://www.neonet.pl/catalog/product/view/id/355322/s/wyprzedaz-philips-ntx400-12/]

[allegro.pl/mobilna-kolumna-z-led-ibiza-standup-dj-usb-mic-aux-i7090969207.html]

który z nich byłby najodpowiedniejszy? czy te mniejsze z większą mocą (1000W, 600) faktycznie zagrają głośniej? szczerze wątpię..może ktoś coś poleci innego?

playman
 Wysłana - 2 marzec 2018 09:38      [zgłoszenie naruszenia]

Do słuchania muzyki nadaje się tylko zestaw stereo, a nie odpustowe, świecące kloce czy zestawy 5.1/7.1
Tak duża moc RMS nie jest Ci absolutnie do sypialni potrzebna.

Zobacz sobie np. używane Yamahy Pianocraft

Zmieniony przez - playman w dniu 2018-03-02 09:39:13

20.05.2006 - 01.04.2019 [*]

Ekspert -

saikolank
 Wysłana - 14 marzec 2018 12:32       [zgłoszenie naruszenia]

Tak jak kolega Playman. Te wszystkie odpustowe głośniki to gvwno, co udaje, że gra na wzmacniaczach klasy D, które tłuczą nie grają. Zasadniczo ostatnio edukowałem jednego suchoklatesa, który hurr durr kupił sobie głośnik JBL za ponad 2k zł. I też się rzucał, jak go wyśmiałem, że kupił złom. Generalnie lekcję zrobiłem za pomocą klasycznego JVC Kaboom, czyli jednego z bardziej kumatych ghettoblasterów końca lat 90tych wartego 1/4 tego szrotu od JBL-a. No i zasadniczo Kaboom zmiażdżył ten śmieszny głośniczek swoimi hybrydowymi wzmacniaczami, które zmiotły to gvwienko zarówno mocą, jak i dźwiękiem wydobywanym.

Także zapomnij o tych gvnianych głośnikach, soundbarach i innym śmietnikowym sprzęcie.

Tak jak pisał Playman powyżej, używany Pianocraft, Denon, Onkyo, czy Technics, na ten przykład taki maluszek jak CH-7 na wyoskiej klasy hybrydowym wzmaku. I te sprzęty grają i kosztują zazwyczaj 1/4 ceny co musisz dać za te odpustowe badziewie.

Chłopaczki z Polkowic już Pojechali

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

głośnik do 1400 zł