VW i dupowozy, dupowozy spod znaku VW to jedynie co Passat, Tuareg i Phaeton. Bo o Golfie czy Polo, tym bardziej Lupo nie można powiedzieć, że są dupowozami. VW produkuje auta, dla rodzin, i taka typowa polska rodzina 2+2 bądź 2+1 zdecyduje się napewno prędzej na używanego Golfa IV niż Civicka.
Odnośnie Alf :) Lugas nie dziwie się, że skrzynia się rozsypała po 5 tyś km. znaojmy kupił nówke też właśnie 147 i skrzynia posypała trybami po 12 tyś km. Alfy są tak za***iste, że aż mi słabo :) 156, 147 to tylko wygląda, bo jak zacznie jeździć to częsciej stoi w serwisie niż na czerwonym świetle.
Ech.. Spychu - znów zaczynasz...
Facet mojej siostry ma mercedesa E500 - kupiony nowy z salony w marcu 2003 roku.. samochód tyle razy był zwozony z polski przez Assistance mercedesa, że przestalem juz liczyć... a to samochód za ponad 350 tys, a nie za 60-70 jak jakas alfa...
Podobnie jest z E klasą mojego wuja - ma rok, a juz 2 razy cały komputer pokładowy wymieniali i nadal samochód wykazuje ciągłe błędy i strach gdzies dalej jechać...
Zanana jest afera z SL 55 AMG - kupiony nowy u dilera, chyba w Białymstoku, kosztującym ponad milion, który stoi co 2 tygodnie w serwisie - sprawa jest juz w sądzie, bo mercedes sie wymiguje i nie chce fury wymienić...
Wiec nie pitol mi tutaj głodnych textów i nie wszczynaj sporów
Hail Gods Of War
luqasVW ..ja nigdzie nie napisałem ,ze Honda robi super sportowe auta,bo takie to robi np.Ferrari,ale jezeli porownac tworczosc i osiagniecia Hondy w sporcie do VW to Vw wypada cieniutko...NSX-y,civici Type R R,accordy,integry scigaja sie na torach całego swiata i odnosza sukcesy,do tego dochodza osiagniecia w F1,ktora jest wyznacznikiem mozliwosci producentów.
Spychu ..za "dupowozy" rozumiem auta słuzące do beznamietnego przemieszczania sie z punktu A do B ,a nie auta luksusowe,czy cos takiego.
Nie ma sie co oszukiwac ,ze VW robi praktycznie same dupowozy(pomijam takie projekty jak W12).I ja nie uwazam ,ze to zle cz,y cos takiego..poprostu smieszy mnie jak ktos tam pisze ,ze VW to firma z tradycjami w sporcie wiekszymi niz Honda i tym podobne bzdury.
Zmieniony przez - VLAD.IV w dniu 2005-10-19 11:20:40
Hail Gods Of War
JA Ciebie nie atakuje, poprostu pisałeś, że alfy są bezawaryjne, co jest bzdurą, bo bezawaryjny egzemplarz trafia się raz 1/100.
Vlad nic do Ciebie nie mam, nie chce nikogo obrażać, każdy chwali to co ma, ty pisałeś o bezaaryjności alf, ja uważam je za padła, bo się pierdzielą aż miło, piszesz o awaryjności mowych mercedesów, mój się nie pierdzieli i też moge powiedzieć, że jest bezawaryjny i że jest super autem, bo nic się w nim nie dzieje. Także ta dyskusja jest zbędna.
nigdzie nie pisalem, że są bezawaryjne.. pisalem, że psują sie jak kazde nowoczesne samochody
Hail Gods Of War
W wielu tematach na tym forum, czytałem twoje słowa, że alfa 156 była mniej awaryjna niż chociażby A6. A inni dodawali "widzisz A6 musiałeś spychać z jezdni, a alfinka bezawaryjna".
Wystarczy.
Prosze skończmy to pierdzielenie głupot.
Zmieniony przez - spychu w dniu 2005-10-19 11:34:18
Spychu - na dowód swojej tezy wklejasz jakies cudze opinie?
Wogole skąd ja moge mowic cokolwiek nt. A6? Czytasz jakies głupoty podpierając się debilizmami wypisywanymi przez innych? Fajny gosc z Ciebie
Śmieszny jestes
Zmieniony przez - VLAD.IV w dniu 2005-10-19 11:39:30
Hail Gods Of War
****a mnie juz to troche dziwi to gadanie o awaryjnosci.
Samochód to nie jest kloc odlany z formy, sklada sie ze 100 miliardow czesci i normalne jest ze cos sie popsuje nawet w autach uwazanych za bardzo solidne i bezawaryjne.
Poza granicami naszego kraju spotkalem sie z taka opinią o Hondach:
"To jest Honda" i tyle wiec chyba to oznacza solidna marke i sportowe zaciecie bez szału jak subaru.
Zdecydowalem sie tez na Honde i nie załuje jak narazie.Przesiadka z niemca przeszła bezbolesnie.