hej, no widzę że tu pomoc językowa wrze pełną parą, w razie czego ja znam J.HISZPAŃSKI, więc służę pomocą
apropos, w ramach kryptoreklamy, to jak ktoś jest z Krakowa i chce się hiszpańskiego nauczyć to lekcje daje i tłumaczeniami się zajmuje <lol>
A on-line tez dajesz lekcje?? Od czego zaczac itp. Ja na razie kupilem sobie gramatyke Philip`a Willson`a. Kojazysz moze czy to dobre??
Pozdrawiam
no cóż,szczerze mówiąc to jak chcesz się porządnie nauczyć hiszpańskiego to radze na początku brać lekcje albo jakiś kurs,potem jak zczaisz o co chodzi w języku itd to dopiero ucz się sam z książek. Ale tak to naprawde nie ma sensu nie znając języku w ogóle.
saludos
nie ma sensu zakładac nowego tematu, skoro jest ten, troche odswieże
zawsze 'podobał' mi się ten jezyk, i mysle ze wrezcie możnaby zrobić coś konkretnego w jego kierunku
z racji że mieszkam póki co na zadupiu i żaden normalny kurs nie wchodzi w grę -- jakie ksiązki / ew. strony do samodzielnej nauki hiszpańskiego moglibyście mi polecić ? ew. jakiś tani a dobry kurs na cd ?
podpinajac sie pod temat mam pytanko: jaki jest jezyk hiszpanski-wasze odczucia, czy jest latwy i jakie sa trdunosci i jakies moze zestawienie z niemieckim?... bo tak sie sklada ze bede mial mozliwosc nauki hiszpanskiego zamiast niemieckiego
a po mundialu, finale w reczną, Liście Schindlera, Pianiście i Allo-Allo jakoś nie mam motywacji do stycznosci z czymkolwiek co niemieckie
A zwłaszcza w dziale gramatyki hiszpańskiej: [http://www.hiszpanski.czteryjezyki.pl/Gramatyka-hiszpanska/] zostały umieszczone materiały niezbędne do nauki języka hiszpańskiego, w tym między innymi rzetelne omówienie czasów hiszpańskich wraz z ciekawymi przykładami oraz artykuł poświęcony niektórym błędom i trudnościom językowym.
Zmieniony przez - hansfranz w dniu 2012-08-03 23:41:12