FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7486 razy ¬

ROZRYWKA | Kulinaria
jaką sokowirówkę wybrać? 
[powiadom znajomego]    
Autor "jaką sokowirówkę wybrać?"   

kolowina
 Wysłana - 30 czerwiec 2013 14:20        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

jadę na wakacje na wieś do mojej babci i chciałabym kupić sokowirówkę, bo na działce jest sporo owoców i warzyw z których można robić soki. babcia niestety takiego sprzętu nie ma a ja chciałabym zainwestować w coś porządnego, żeby starczyło na dłużej. wolę kupić przed wyjazdem, bo u siebie mam większy wybór w sklepach. polecicie mi jakąś?

kralamana
 Wysłana - 30 czerwiec 2013 23:26      [zgłoszenie naruszenia]

Najlepiej rozejrzyj się za taką, która będzie sobie radzić z różnymi owocami - miękkimi i twardszymi, bo pewnie na działce jest wiele różnych. Sprawdź sobie sokowirówki Philipsa. Kiedyś w sklepie mi mówili, że one są właśnie uniwersalne i w ogóle dają też możliwość wrzucania całych owoców od razu, wiec nie musisz dodatkowo poświęcać czasu na krojenie. A po co masz marnować czas, zwłaszcza na działce :)

INSOMNIA
 Wysłana - 1 lipiec 2013 13:31      [zgłoszenie naruszenia]

blender też jest dobrą opcją i łatwo się go czyści

Balthus
 Wysłana - 1 lipiec 2013 14:46      [zgłoszenie naruszenia]

Blender najlepiej mieli w płynie, samych jabłek czy gruszek nie zmieli na sok.

Nie lubię chamstwa i góralskiej muzyki.

noceb
 Wysłana - 2 lipiec 2013 14:20      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć,
z doświadczenia - patrz ma moc. Do 300W to sobie nawet głowy nie zawracaj. W okolicach 1000W będzie ok. (daje rade całym owocom i warzywom) a ceny nie są jakieś astronomiczne.
pzdr

daesung
 Wysłana - 2 lipiec 2013 15:27      [zgłoszenie naruszenia]

tez sie nad tym zastanawialam, ale z tego co czytalam, to wiekszosc poleca wyciskarki zamiast sokowirowek, prawdopodobnie sa duzo lepsze, ale i cena wyzsza

tunczyk :D

ZUPERMAN
 Wysłana - 15 lipiec 2013 16:04      [zgłoszenie naruszenia]

Sokowirówka tak czy siak po paru użyciach zawsze idzie w kąt kuchni i zalega,
robisz szklankę soku 3minuty a później myjesz ją pół godziny wymyć te sitka i małe takki z tych wytłoczyn przerypane.

INSOMNIA
 Wysłana - 15 lipiec 2013 16:27      [zgłoszenie naruszenia]

mi też ten wynalazek kojarzy się z latami 90'tymi i tym,że nikt tego w domu nie używał,bo nikomu nie chciało się go potem myć.Chociaż z tego co przeglądałem,to te dzisiejsze sprzęty lepszych producentów są już dużo wygodniejsze

fabrique
 Wysłana - 6 sierpień 2013 17:49       [zgłoszenie naruszenia]

Podbijam temat. Myślę nad kupnem jakiejś super maszyny do robienia soków - niekoniecznie sokowirówki jeśli po zrobieniu jednej szklanki soku mam spędzić wieczność nad zmywakiem.
Jaką wyciskarkę mi polecicie? Bo ja mam jedną na oku, ale chętnie popatrzę na inne, być może tańsze, modele. :D

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

jaką sokowirówkę wybrać?