Autor |
"jak powiedziec" |
|
PePoNeNt
|
|
|
|
Gochan
|
|
Roberto 55 - nie, nie byłem.
|
|
korian
|
|
Onanizowałem się albo mastrubowałem się nie wystarczy?  |
 |
|
|
mrowkamegi
|
|
|
|
hetsa
|
|
spowiedz była wymysłem kiedy kościół stał u władzy -aby wiedziec co sie dzieje -kto -jak z kim i dlaczego ....chcieli wiedzieć wszystko pod pretekstem odpuszczania grzechów -w żadnej innej religii to się nie powtarza.
Na Soborze II powiedziane było :"Ci, którzy przystepują do sakramentu pokuty otrzymują od miłosierdzia Bożego przebaczenie zniewag wyrządzonej Bogu i rownocześnie dostępują pojednania z Kościołem"
Jezus powiedział do Piotra(głowy przyszłego koscioła, który miał być najważniejszym wysłannikiem Boga na ziemi):Cokolwiek zwiążesz na ziemi bedzie związane w niebie,a co kolwiek rozwiażesz na ziemi bedzie rozwiącane w niebie(ks. Mateusza)
Jezus powiedział do Apostołów: "Jak Ojciec mnie posłaj tak i ja Was posyłam (...)Weżmijcie Ducha Świetego. Komu odpuścicie grzechy są im odpuszczone, a komu zatrzymacie, są im zatrzymane" (ks. Jana) Głowa kościoła i cały kościół (Apostołowie) tymi słowami otrzymał władze do odpuszczania grzechów a Jezus Chrystus tworzy sakramen pokuty. W tym sakramencie Jezus poprzez kapłana odpuszcza nam grzechy
Nie wiem dlaczego miałbys mówic obcemu facetowi ze marszczysz freda? tacie też mówisz? TAta czy przyjaciel jest ci chyba bliższy niz ksiądz....
Tylko kapłani dostali władze odpuszczania grzechów na ziemi.
A przecież Ksiadz nie powie Bogu bo Bog to widzi i tak jako pierwszy ( wedle naszej wiary ) po co masz mowic ksiedzu to co Bóg już wie???? Jeśli żałujesz to pojdziesz i nie zrobisz juz tego wiecej
Jak już wspominałem Jezus-Bóg poprzez spowiedz przychodzi do nas i odpuszcza nam grzechy. Bóg widzi nasze życie, nasze uczynki i nas na Sądzie Ostatecznym nas oceni i podsumuje nasze życie, jedna wielka Spowiedz
Dyskusja zeszła z tematu no ale tamten problem został już rozwikłany więc...
|
mrowkamegi
|
|
rozumiem o czym piszesz ale..gdyby księża byli prawdziwymi posłańcami to by nie było problemu ale niestety często bywa że księża sa pospolitymi, przeciętnymi facetami bez powołania którzy wkładaja habit ale jest to dla nich praca a nie posłanie.
Ja takim panom swoich grzechów wyjawiać nie bedę! -to moje osobiste zdanie(bez urazy)
Kiedy kobieta po rozwodzie z winy męża (ten ja zdradzał i zostawił sama z dzieckiem) idzie do spowiedzi i nie dostaje rozgrzeszenia, bo ....bo jest rozwódką (a co bóg złączył.......) pierw chciało mi się smiac ale to jest niedorzeczne. Mąż zostawia żonę a ona nie dostaje rozgrzeszenia bo zgrzeszyła...oioioi głowa boli |
 |
|
|
m4cios
|
|
Kiedys rozmawialem z mama na temat obecnej kondycji kosciola i powiedzialem, ze ciezko mi isc do kosciola w ktorym ksiadz na kazaniu jako pierwsze podziekuje sprzedajnemu burmistrzowi za pieniadze na witrarz po czym wymieni kilku innych ludzi, ktorym do bycia autorytetem jest bardzo daleko i taki bedzie caly sens jego kazania. Mama powiedziala ... "Nie chodze do kosciola po to by posluchac kto ile dal ... chodze do kosciola po to zeby spotkac sie z bogiem. Wydaje mi sie, ze kazdy z nas moze poswiecic te 50min w ciagu tygodnia Bogu ... nie ksiedzu, ksiadz jest tylko czlowiekiem" ... Bardzo madre slowa ... do kosciola jednak zadko zagladam ... nieustannie natomiast zastanawiam sie nad samym soba i w glebi serca czuje, ze obecny kosciol ... nawet jesli nami manipuluje, to jednak nie ma zlych intencji.
|
mrowkamegi
|
|
kościół sam wspobie jest wspaniała instytucją, religia to coś co pozwala nam lepiej życ daje wskazówki. To człowiek wypaczył pojecie kościoła i znaczenia religii no i księza wypaczyli pojecie powołania i słuzby Bogu. (Nie wszyscy oczywiście ale kazdy z nas pewnie słyszał w tv o najcięzszych przypadkach) |
 |
|
|
Skaneer
|
|
|
|
Voo de Mar
|
|
|