FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 1908 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ROZRYWKA | Zakup kontrolowany
jaki cross... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "jaki cross..."   

bananeq
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 15:18        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam ;)

na cel moge przeznaczyc 3-4 k. potrzebuje jakiegos crossa (nie enduro )
silnik 125ccm i wyzej
zeby mialo przynajmniej 40 (+) koni
i ogolnie na co patrzec przy kupnie takiego crossa?

brg
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 15:22      [zgłoszenie naruszenia]

niestety, zle wiesci - za takie pieniadze co bys nie kupil to bedzie padaka. Moja propozycja jest taka - albo cz cross, do tego kupe czesci bo sie psuje non stop, albo jakis wyczyn (obojetnie jaki) do robienia. Wtedy w miare doplywu gotowki bedziesz sobie remontowal i na nastepny sezon jak znalazl . Musze cie jeszcze ostrzec, ze kupno crossa to jedno, a utrzymanie go to drugie...

edit - jak zdecydujesz sie na jakiegos prawdziwego wyczna do robienia to bierz jak najmlodszego. Oczywiscie nie ufaj temu co sprzedawca mowi tylko wal z fotkami lub linkiem do aukcji na [www.motox.com.pl], bo waly na roczniku sa wiecej niz czeste. Do starszych motocykli jest czesto ciezki dostep do czesci

Zmieniony przez - brg w dniu 2009-04-24 15:23:59

bananeq
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 15:30      [zgłoszenie naruszenia]

ogolnie to chodzi mi o takie cos jak suka rm , honda cr, kawa kx...
wiem ze za ta cene to juz troche stare rupcie ale jak pisza na niektorych aukcjach ze wszytsko po wymianie (plyny, tloki itd.)
wiem ze utrzymanie crossa nie jest tanie bo trzeba wymieniac dosc czesto tlok, naped itd.

brg
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 18:00      [zgłoszenie naruszenia]

czyli chodzi ci o wyczyna jednym slowem. Pisza ze wszystko porobione bo niby co mieliby napisac? Myslisz ze ogloszenie "wszystko do wymiany" kogos przyciagnie? Sam kupowalem dwie crossowki w duzo wyzszym przedziale cenowym i tez duzo sztrucli widzialem. Za takie pieniadze naprawde bedziesz musial miec ogromne szczescie zeby kupic cos co nie bedzie skarbonka. W ogole masz jakies doswiadczenie z moto, szczegolnie crossami? 125 wbrew pozorom jest bardzo mocnym sprzetem.

jaboss
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 18:40      [zgłoszenie naruszenia]

Odpuść sobie i nie napalaj się, poczekaj, dozbieraj do 10k i w przyszłym sezonie sobie kupisz

brg
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 19:06      [zgłoszenie naruszenia]

dokladnie jw. Chyba ze cz cross, na poczatek to nawet niezly sprzet i nauczysz sie wszystko naprawiac

bananeq
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 20:07      [zgłoszenie naruszenia]

tak jezdzilem na rm250 brata (jezdzilem nawet 2 razy na R1 ojca,ale takie nie bardzo mnie kreca i jeszcze boje sie tej mocy), ale sie wyprowadzil i razem z motorem

nigdy sie nie interesowalem co i po ile kosztuje w motorze, bo nie potrzebowalem takiej informacji bo brat wszystko robil. Dlatego zobrazujcie mi ile explatacja takiej np. rm125 ksoztuje.

Zmieniony przez - bananeq w dniu 2009-04-24 20:16:10

elomoto
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 20:30      [zgłoszenie naruszenia]

zebatki + lancuch = kolo 300zl (nic porzadnego),
olej do filtra (badz sprej) = kolo 30zl za butelke (zalezy ile smigasz, tyle schodzi, srednio co 2 jazdy powinno sie filtr myc i nasaczac),
olej do paliwa = 40zl/litr - Motul 800,
oponki kolo 300zl/komplet (nic porzadnego),
tlok kolo 300zl, korba tez cos kolo tego (2 tloki na korbe srednio),
klocki hamulcowe kolo 100zl za komplet (sam przod badz tyl),
olej do zawieszenia = 30zl,
uszczelniacze zawieszenia kolo 60zl (nie wiem dokladnie),
poza tym jeszcze tarcze sprzeglowe moga byc do wymiany, tylny amor do regeneracji, lozyska w kolach wyruchane, kola moga miec szprychy do wymiany etc. etc.

Podlicz sobie sam To co napisalem to tak raz na sezon minimum

bananeq
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 20:36      [zgłoszenie naruszenia]

no to troche jest ale mysle ze dam rade ale najpierw to trzeba kupic dobry motor... jak bede jakiegos ogladal to po prostu wezme brachola i zobaczymy co i jak..
z gory dziki i po sogu

elomoto
 Wysłana - 24 kwiecień 2009 21:02      [zgłoszenie naruszenia]

No troche jest.. Ale wiesz - zebatki dwa sezony jakos wytrzymaja, lancuch mozesz skrocic, filtr przezyje jak go rzadziej umyjesz, za tanszy olej rm'a sie nie obrazi, oponki mozesz wziac uzywane i od razu koszta leca w dol To co napisalem to w sumie odnosi sie do sumiennego dbania, jak bierzesz cos za 4k to nie ma sensu az tak doinwestowywac

brg
 Wysłana - 26 kwiecień 2009 20:54      [zgłoszenie naruszenia]

no i dolicz jeszcze benzyne, bo setka przy palowaniu potrafi duzo spalic

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

jaki cross...

Strony: 1 2

Warto przeczytać: audi a3 vs a4 | S500 Carlsson 2001r | nowy samochód za 60 000 zł | Seat Ibiza 1998 za 8500zł opłaca sie? | do maks 50 000 | Citroen C3 Picasso vs Kia Soul | Renault Master | Ibiza II FL vs A3 | Toledo, Mondeo czy Accord | Auto za ok 6000 | 3 auta- opinie! | Ford Mondeo 2.0 TDDI vs 2.2 TDCI | Furka w przedziale 20-23k | BMW e36 do 4,5 - 5 tys. | Audi a4 1995r | Auto dla studenta 14k

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL