FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6678 razy ¬

ROZRYWKA | Prawo i Ekonomia
jazda po spożyciu... 
[powiadom znajomego]    
Autor "jazda po spożyciu..."   

pelikan19
 Wysłana - 18 październik 2016 20:07      [zgłoszenie naruszenia]

Dla mnie zachowanie autora wątku nie wiem czy bardziej jest śmieszne czy bardziej żałosne
Załóżmy że przecietny człowiek siada "na gazie" za kierownicą. Czy Waszym zdaniem on nie
wie co mu za to grozi? Jestem pewien że wie najwyżej "ma wszystko w tyle" Ale czym
sie różni wobec autora wątku? A tym że nie dość że nie robi tego pierwszy raz (jak sie
tu twierdzi) ale skoro to kolejny raz robi to znaczy że ileś razy już "mu sie udało"
Czyli dwa takie same zachowania ale gdybym musiał swój samochód komuś powierzać to
wybrałbym tego drugiego. Wie jak nie zostać złapanym! No własnie nie uczyli na kursie
że jest taka policja drogowa? Osobnym tematem jest to czy powinien sie swym "dokonaniem"
tu chwalić. Może nadchodzą już takie czasy kiedy to goście bedą sie tu chwalić że
ich "typowo meska cześć ciała ma aż 10 cm" Może nie bedzie strasznie a śmiesznie.
No i to jest ciekawa sprawa że ktoś gdzieś chwali sie że wygrzebał iz gdzies tam ....
w normalnym kraju mozna mieć 0,5 promila i że tu też tak powinno być. To czy powinno
być to ja tego nie bede oceniał już to sobie wyobrażam jak nad tym pracują typy jak
np: Kaczyński Macierewicz czy Pawłowicz. To bedzie kolejna "Dobra Zmiana"

runelord66
 Wysłana - 19 październik 2016 00:44      [zgłoszenie naruszenia]

Jak dla mnie nawet za jazdę po 1 piwie powinni zabierać prawko. I nie ma pyerdolenia, że o nic nie czuć itp. Faktem jest, ze nawet mała ilość alkoholu spowalnia czas reakcji i spostrzegawczość. Był kiedyś fajny eksperyment, gdzie ludzi prowadzili samochód w symulatorze na trzeźwo i po 1 piwie - średni spadek refleksu był nawet kilkunasto procentowy. Nie rozumiem jak można świadomie narażać życie i zdrowie innych ludzi, a tym bardziej nie rozumiem ludzi usprawiedliwiających takie zachowanie.

Także nie ma litości, na szczęście w polszy sądy i policja się nie pyerdolą z pijanymi kierowcami i yebią ich równo.

Robot-Man
 Wysłana - 19 październik 2016 23:23      [zgłoszenie naruszenia]

moze zle na to patrzysz
moze wejsciowy skill kierowcow jest znacznie wiekszy niz potrzeba i kilkunastoprocentowy spadek performancu w zaden sposob nie wylpywa na danger na drodze

woroczu, wybieram cie!

Mopss
 Wysłana - 20 październik 2016 00:19      [zgłoszenie naruszenia]

skoro wyznacznikiem kto powinien prowadzic (lub nie) jest refleks to kobiety moglyby jedynie pojezdzic samochodzikami zdalnie sterowanymi

robotmeen ma racje, jak ktos nie jest ciamajda i potrafi zmienic podczas jazdy radiostacje nie powodujac przy tym karambolu to i po piwku tez do celu dojedzie

runelord66
 Wysłana - 20 październik 2016 03:30      [zgłoszenie naruszenia]

Pogadamy jak ktoś po 1 piwku rozyebie Ci matkę albo dziecko na przejściu dla pieszych.

Preskaler
 Wysłana - 20 październik 2016 09:12      [zgłoszenie naruszenia]

Nasze "polskie" przepisy muszą być ostrzejsze od przepisów innych krajów bo.... wyłazi z nas "ułańska fantazja" i to już po jednym piwku a u niektórych nawet całkiem na trzeźwo. Dla przykładu ruszanie z miejsca z piskiem opon. Dlatego właśnie kobiety powodują procentowo mniej wypadków bo ich ocena sytuacji na drodze jest bardziej krytyczna i jeżdżą ostrożniej. To samo dotyczy ludzi starszych. Mimo osłabionego refleksu jeżdżą ostrożniej i powodują mniej wypadków bo doświadczenie życiowe ich nauczyło tego. Nawet ubezpieczyciele stosują wyższe stawki dla ludzi młodych. Przecież to jest jasne = dlaczego?

Mopss
 Wysłana - 20 październik 2016 09:51      [zgłoszenie naruszenia]

****a, co to za gdybanie 'pogadamy jak costam ...'
malo to jest potracen pieszych przez trzezwych i zdolnych motorycznie kierowcow?
albo argument jakoby brawurowe ruszanie spod swiatel bylo smiertelnie niebezpieczne
tak samo mozna napisac, ze ci po kielichu jezdza jeszcze ostrozniej bo nie chca na siebie zwrocic uwagi mundurowych

koniec z mojej strony, to nie spam, wyszla ze mnie ulanska fantazja i z porzadnego dzialu robi sie smietnik
dyskutujcie nadal a ja poczekam, az ostrzejsze przepisy dzialu od innych zrobia swoje

Preskaler
 Wysłana - 20 październik 2016 10:14      [zgłoszenie naruszenia]

Przecież napisałem - nawet na trzeźwo! Najgorsze jest to jak ktoś czyta bez zrozumienia.
Ruszanie spod świateł z piskiem opon świadczy o tej UF a ona też dotyczy lekceważenia sobie innych użytkowników dróg. Są więc potrącenia pieszych przez trzeźwych kierowców. U Polaków ta UF wzrasta niepomiernie pod wpływem alko i dlatego ktoś mądry zaniżył dolną granicę odp. karnej specjalnie dla tej "naszej rasy".

Robot-Man
 Wysłana - 20 październik 2016 18:51      [zgłoszenie naruszenia]

polacy nie sa w niczym gorsi od innych narodow niezaleznie od tego jak stawia sie sprawe i jak bardzo zindoktrynowala pana komunistyczna propaganda, na ten przyklad w obiegu mamy ponad milion sztuk broni czarnoprochowej i odkad mozna taka nabyc na dowod nie slyszalem jeszcze o strzelaninie z jej uzyciem mimo, ze jest zupelnie pelnosprawna i skuteczna jak jej wspolczesny odpowiednik czyli polak potrafi byc rozwazny i nie ma mowy o zadnym warcholstwie a wariatow na drodze mozna spotkac tak samo u nas jak i w kazdym innym zakatku swiata

pozatym j/mopss piona
#polskadlanormalnychlewakinamadagaskar

woroczu, wybieram cie!

Preskaler
 Wysłana - 20 październik 2016 19:06      [zgłoszenie naruszenia]

No nie wiem czy to propaganda komunistyczna wymyśliła szarżę kawalerii na niemieckie czołgi podczas II WŚ i czy takie zdarzenie było jeszcze gdzieś z udziałem jakiegokolwiek innego narodu?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 5 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

jazda po spożyciu...

Strony: 1 2 3 4 5