Nasze drogi w zdecydowanej większości mają ograniczenia szybkości. Czy ktoś pomyśli o tym - dlaczego? Nawet nowo budowane obwodnice miast mają ograniczenia szybkości.
Zeby lutowac mandatem. A druga sprawa to jakosc tych drog i budowlane faile, jak np budowanie kolizyjnych skrzyzowan na takiej trasie...
No miala byc expresowka, ale hehe... no musimy postawic 70 bo sie drogi tu i tam przecinaja ehehe. Albo zayebiste koleiny jak na DTS miesiac po otwarciu odcinka frezowanie asfaltu... to jest qwa budowa w polsce.
Angole jezdza na gazie tak samo jak Polacy, a moze i czesciej - wspomniane 0.5, ponizej ktorego mozna jechac i piwko do obiadu w knajpie nikogo nie dziwi. Za to po weekendzie widac, ze nowo postawiony slup znowu skoszony. Gdzies tam barierki wygiete... itd. Tu jezdza nayebani i nacpani. Kiedys w radio mowili, ze zrobili kontrole i jednego ranka w essex wylowili ze 200 osob, a stali w 3 miejscach chyba.
Mialem sie nie wtracac, ale niektorzy nadal nieprzekonani
statystyki policyjne RP ([statystyka.policja.pl/st/ruch-drogowy/76562,Wypadki-drogowe-raporty-roczne.html]) W 2015 roku uczestnicy ruchu będący pod działaniem alkoholu spowodowali 2 211 wypadków
( 6,7% ogółu ), w których zginęło 318 osób (10,8%), a rannych zostało 2 535 osób (6,4%). Najliczniejszą
grupę sprawców wypadków stanowili kierujący pojazdami.
polskie 6,5% kontra ich 3,5% przy wyzszej granicy, od ktorej licza stan upojenia alkoholowego
rzeczywiscie, dozor lewakow niezbedny
(jesli ktos chcialby przealanizowac tabelke z ichniejszego gusu,
kolejno: jazda pod wplywem, nieprawidlowe uzytkowanie drogi (lub pasa ruchu), niedostosowanie predkosci, niezachowany wystarczajacy odstep, blad przy wyprzedzaniu, nieprzestrzeganie pierwszenstwa przejazdu, blad przy skrecaniu/zawracaniu, jazda do tylu/wjazd/dojazd, nieodpowiednie zachowanie w stosunku do pieszych)
Zmieniony przez - Mopss w dniu 2016-10-21 01:16:10
jak już sypiesz statystykami cwaniaku to podaj jaki procent "pod wpływem" jest do ogółu kierujących oraz na podstawie tych danych określ jakie jest prawdopodobienstwo spowodowania wypadku przez pijanego janusza w porównaniu z niepijanym januszem.
A od kiedy osoby starsze jeżdżą rozważniej od młodych?
Jeden z prezesów moich sie chwalił jak służbowym autem sypał 200km/h po polskich autostradach, nie raz.
A bo nowe kupili by uciec podatku to stąd temat powstał.
Zresztą o starych ludziach moge mnożyć tematy o braku ostrożności i brawurze, nie mówiąc jak znają przepisy, bo to juz u panów pod 50 widać często.
Sprawa dwa. Skoro mowimy o zwolnieniu reakcji runerold to winni prawko zabierać zabierać za BRAK lub półbrak snu, a co zrobisz jak szef cie posadzi po 14 godz pracy a potem od północy na kolejne 20 godz na busa z towarem bez snu, a wcześniejsze dni tez były po naście godzin? Nigdy nie tyrałeś jako kierowca po polszy to co ty wiesz. no Chyba ze jestes kleo ktora dwa razy stanęła za barem i praca fizyczna ją nie męczy
poza tym mieszka w mieszkanku a nie domu, cały czas na internecie, a śpi do 11...
Kiedyś tak rozmawiam z moją i ona zauważyła to samo co ja dwa lata temu-odkąd wprowadzono obowiązkowe odblaski w terenie niezabudowanym dla pieszych gdy nie ma chodnika, to ludziom włączyła sie nieśmiertleność. Idą jak armaty z tymi kijami norderłolking przez teren zabudowany lub nie, odblaski są ale co z tego jak idą środkiem. Jedziesz przepisowo 60 nocą, z przodu ciężąrówka wali ci lampami w oczy a za zakrętem grube karyny idą z kijami i nie zejdą bo oświetlone są. połowa biedy w zabudowanym, ale w niezabudowanym gdzie wolno ci sadzić 90, takie nagle spotkasz .
wcześniej sie bały i złaziły z drogi na to sypkie pobocze jak należy
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-10-21 15:40:57
takie ciężkie patologie o jakich nadmienia matand można mnożyć i całkować ale i tak największe emocje wzbudzają jakieś śmieszne, karykaturalne, marginalne problemy jak 1 piwko czy ostatnio aborcja, piana się toczy a prawdziwe problemy będą się tylko piętrzyć jak brudne ubrania kiedy zabraknie w domu kobiecej ręki