Witam ;)
Mam 22 lata 180 wzrostu i ważę ok 100 kg. Od dziecka uprawiałem różne sporty , od kilku lat trenuje na siłowni i uprawiam sporty walki. Pisze to dlatego iż od jakiegoś czasu ciągle mam kłopoty ze stawami. W ciągu ostatniego roku skręciłem kostkę 3 razy. Bolą mnie również kolana, staw biodrowy, barki , łokcie, nadgarstki. Nie ćwiczę zbyt często, intensywność też nie jest na wysokim poziomie. Zawsze się porządnie rozgrzewam. Wkurzają mnie strasznie te przerwy treningowe i dyskomfort podczas i po treningu. Co można z tym zrobić ? Są jakieś środki wspomagające stawy które działają ?
ja mam 169, waze 70, gardze silownia i akrobacjami (tzw. sztuki walki) i mnie nie bola stawy
pomysl o tym
Dobra rada. Dodatek łyżeczki mixolu lub motodoktora do każdego posiłku powinien skutkować uszczelnieniem luzów i mikropęknięć w stawach, zmniejszeniem tarcia. Jako suplementację proponuję montaż filtra powietrza w gardzieli na trytykach by polepszyć mieszankę powietrzną w stawach co w następstwie doprowadzi do wyeliminowania pukania przy wykonywaniu nienaturalnych ruchów w ćwiczeniach wielostawowych.