FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 33685 razy ¬

ROZRYWKA | Zdrowie
krew w (?) kale 
[powiadom znajomego]    
Autor "krew w (?) kale"   

Solitarius
 Wysłana - 20 luty 2008 22:09        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Nie wiem czy mam problem i mam nadzieję, że pomożecie mi to utalić. Otóż podcierając się dzisiaj na kibelku zauważyłem krew na papierze toaletowym. Wcześniej zdarzyło się to ze 2-3 razy w przeciągu ostatnich paru miesięcy, ale jakos nie zwracalem na to uwagi. W kazdym razie sam kał był brązowy więc zastanawiam się, czy jestem na coś chory i mam problem, czy moze mam jakies problemy z ukrwieniem w okolicy odbytu. Eee... mam wrazenie, że miejsce, w którym była krew to nie sam odbyt, ale troche nad nim. Sorry za taki temat, ale ja sobie w dupe nie zajrze, zdjęć też robił nie będę Mam nadzieję, że ktoś tutaj wie jakie są możliwości.

lucid
 Wysłana - 20 luty 2008 22:15      [zgłoszenie naruszenia]

mogą to być zewnętrzne żylaki odbytu, które po prostu pękają. Odczuwasz dyskomfort w tych okolicach, swędzi, piecze?

Tak czy siak z krwawieniem z odbytu nie ma żartów i standardowo zalecana wizyta u lekarza pierwszego kontaktu

life is pain

Doradca działu Zdrowie

mleqs
mleko
 Wysłana - 20 luty 2008 22:17      [zgłoszenie naruszenia]

Prawdopobnie hemoroidy, jeśli kał nie ma czarnej barwy to z jelitami raczej wszystko ok.

(<>)...ZAGŁĘBIE'NI...(<>)
"A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of"

Solitarius
 Wysłana - 20 luty 2008 22:29      [zgłoszenie naruszenia]

lucid - no własnie czuje pewien dyskomfort i nie wydaje mi sie zeby to miejsce to był odbyt, bo odbyt jest niżej, a to jest wyzej. Celowo to zaznaczylem w pierwszym poscie.

Dobra, to co polecacie? Może najpierw wykonam jakieś badania i z nimi wróce do lekarza pierwszego kontaktu? Albo nie - przeciez lekarz moze mi wypisac skierowanie to przynajmniej nie zapłacę. W takim razie: czy wizyta z taką dolegliwościa obejmuje grzebanie palcem w odbycie i inne takie...? Sorry, ale jak sie dowiedzialem co gastrolog robi ze swoimi pacjentami to mi sie słabo zrobiło Wolę się przygotować psychicznie

lucid
 Wysłana - 20 luty 2008 22:52      [zgłoszenie naruszenia]

badań żadnych sam nie zrobisz, do tego jest potrzebny
1)doktor
2)lateksowa rękawiczka,
3)maść z lignokainą na poślizg i przeciwbólowo

możesz sprawić sobie doraźnie czopki np. posterisan - łagodzi objawy, ale leczy hemoroidów, zaniedbanie żylaków odbytu może prowadzić do powstania guzków, które mają tendencje do wypadania na zewnątrz - takie coś już trzeba operować

life is pain

Doradca działu Zdrowie

K rzysek
 Wysłana - 20 luty 2008 22:56       [zgłoszenie naruszenia]

Badania lekarskie są niezbędne do postawienia prawidłowej diagnozy. Ponadto konieczny jest dokładny wywiad lekarski, czyli szczera rozmowa z lekarzem na temat problemu. Podczas takiej rozmowy należy podać informacje dotyczące między innymi nawyków żywieniowych, przebytych chorób układu pokarmowego i stosowanych leków.

[zdrowie.flink.pl/hemoroidy.php]

Przede wszystkim odzywianie i tryb siedzacy prowadza do hemoroidow. Przeczytaj sobie powyzszy artykul.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

krew w (?) kale