Kojarzę, gdzieś mi się przewinął twój temat z rozpoznaniem choroby. Pewnie nie zwróciłbym uwagi gdybym sam tego nie miał. Zawodowo zajmujesz się prowadzeniem treningów, czy coś pomyliłem?
sorry Pany ,może serio się mało przejmuje,ale to zapewne dlatego,że nic mi nie jest tzn.czuje się normalnie,tylko czasem coś pogulgota w bębnie .na skierowaniu mam napisane "obs jelita grubego"
wiadomo,że zdrowie jedno i mądry człowiek po szkodzie więc się zapisze jak najwcześniej,a doktorek sugerował hemoroidusy
Xeros - zgadza się.
Ja zbagatelizowałem pojawiającą się krew w stolcu i summa summarum 3 tygodnie wypróżniałem się samą krwią, z ogromnym bólem, parciem i co najgorsze - nie dało się tego przytrzymać, powstrzymać, ataki był nagłe, nawet kilkanaście x dziennie.
jestem jeszcze ciekaw jaki negatywny wpływ na to ma alko i ostre rzeczy bo mysle narazie odstawić/ograniczyć do minimum bo oprócz tego problemu mam problem z wątroba zdiagnozowany pare lat w tył i tak mało pije ale weekend rządzi się swoimi prawami
Zmieniony przez - Dereck1990 w dniu 2015-10-07 19:04:08
To jest świeża sprawa Xeros, 17 lipca trafiłem na SOR, po miesiącu wyszedłem ze szpitala, zostawiwszy tam 20kg. Pracuję i trenuję już niemal jak dawniej, oczywiście na nieporównywalnych ciężarach i niższej intensywności. Początki były ciężkie, bo wciąż wychodzę z anemii, kręcenie się w głowie, lekkie zaćmienia itd.
Kolonoskopii nie miałem, bo przy takim zaostrzeniu to niemożliwe, była tylko sigmoidoskopia.
Kolonoskopia pod koniec października, pod narkozą
załatwie wszystko szybciej niż myślałem- o dziwo mam skierowanie do chirurga ale w tym szpitalu jest gastrolog więc myślę,że w miare pójdzie . pani przez telefon kazała tylko z skierowaniem stanąć i czekać na kolejke-a reszte się dowiem bo ona nie wnika co jest na skierowaniu napisane ,trochę się boję ale zapewne 1wizyta to będzie jakaś rozpoznawcza wywiad czy coś..
Zmieniony przez - dereck1990 w dniu 2015-10-08 11:27:11
Ta krew to też w sumie mogą być hemoroidy, ale lepiej sprawdzić, skoro masz jakieś tam bulgotanie/pobolewanie itd.
Akurat badanie ''palcem'' to tam mały chvj, gorsze są te kolonoskopie na żywca i tego typu atrakcje. Na początek picie 4 litrów środków przeczyszczających a potem rzeźnia podczas badania + pani pielęgniarka z tekstami w stylu ''no luźniutko, co sie tak napina''
Mi się podobne przygody z CU zaczęły prawie 3 lata temu, najpierw w ogóle tego nie mogli zdiagnozować, potem jeszcze mnie w szpitalu przypadkiem zarazili pewną bakterią i bilans ogólnie taki że jestem do tyłu z 25 kg i o normalnym funkcjonowaniu to trudno mówić - taki lekki survival dzień w dzień, mam nadzieję że w końcu się polepszy na dłużej, bo już wysiadam
Także do lekarza czym prędzej i odpuść chwilowo alko, kebaby i inne tego typu cuda
Tak sobie czytam ten temat i szczerze współczuję takich problemów ze zdrowiem w tak młodym wieku. Nie rozumiem jednak pewnych zachowań niektórych użytkowników, no sorry ale srać krwią kilka razy dziennie przez trzy tygodnie i unikać lekarza to moim zdaniem . Przecież takie schorzenia nie przebiegają bez objawów a fontanna krwi z dupy do standardów raczej nie należy. Sam raczej unikam lekarzy i nie zawracam im dupy jakimiś błahostkami, ale takich objawów jak wyżej na pewno bym nie zbagatelizował i nie leciał bym pierwsze z pytaniem na forum tylko do rodzinnego po skierowanie na badania. Do autora a co by było gdyby ktoś na forum odpowiedział Ci że sranie krwią jest ok i nic się nie dzieje to co do lekarza byś się nie udał. A tak z ciekawości i bez żadnej uszczypliwości z mojej strony to jak powstaje taka choroba co ją powoduje, śmieciowe żarcie, wóda czy może uwarunkowania genetyczne, z tego co widzę to Eclipse raczej michę trzymasz i dbasz o siebie.
Zmieniony przez - T_E_O w dniu 2015-10-09 11:51:40