witam mam pytanie od czasu do czasu w stolcu zauważam krew dziś i wczoraj mi się to powtórzyło i mam pytanie czy to jest wystarczający powód żeby iść do lekarza ? jutro i tak musze iść po inne skierowania..więc pewnie o to się też zapytam,tylko tu mogę to zrobić na luzie.. wpisywałem w google czego tak może być,ale chyba u 25 latka nie będzie żadnego raka jelita czy coś ? prosze o poważne odpowiedzi
Natychmiast kontaktuj się z gastroenterologiem. Don potwierdzi
Ja sie spóźniłem z reakcją i doigrałem się wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, bagatelizowałem objawy i co? W lipcu mną pozamiatało, a nasz wiek (26l) uwielbiają wszelkie choroby jelit
z początku myślałem,że to po kebsach itd bo miałem tak po ostrym żarciu,ale teraz te bulgotanie+ cześciej nic trzeba będzie "przeboleć" ewentualne badania no chyba,że istnieje jakaś alternatywa chociażby jakieś droższe badania .zdrowie jest jedno a ja mam z nim same problemy :<
wypisał skierowanie na gastroskopie czy jakoś tak i mówił,że raczej w tym roku się nie dostane super -,- może mnie nie wysprzęgli jak was .mówil,że zabieg pod narkozą więc luz.
Jeśli rzeczywiście kiepsko się czujesz staraj się wyprosić wcześniejsze terminy, nawet kosztem wyolbrzymiania pewnych spraw.
Najgorzej jest jeśli ktoś nigdy nie miał poważnych dolegliwości, nie potrafi swobodnie rozmawiać o pewnych sprawach. U mnie od pierwszych objawów do diagnozy minęło prawie 1,5 roku. Głównie przez moje głupie podejście. Jak dostałem w końcu skierowanie na kolonoskopię to oczywiście termin był za jakieś 3-4 miechy. Czułem się na tyle c***owo, że zapytałem gdzie i za ile mogę to zrobić prywatnie. Kobieta w recepcji ogarnęła w końcu jakiś termin za 2 tygodnie.
Gastroskopie ? Pod narkozą ? "czy jakoś tak" ?
ogarnij się chłopie i zainteresuj się swoim zdrowiem.
Jak jesteś gotowy położyć sie do szpitala to wjeżdżaj na SOR, powinni Cie przyjac z krwią w stolcu, możesz lekko wyolbrzymić co nie co.
Xeros a Tobie co było/jest ?