Witam, czy do lit. podmiotu moge wpisac czesc utworu, np. sama "Wielka Improwizacje" z III cz. "Dziadów" czy musze cały utwór. Jeżeli mozna np. rozdzial to w jaki sposob zapisac calosc w konspekcie?
Natomiast jesli musze caly utwor, to moge odwolywac sie tylko do wybranego przeze mnie fragmentu, czy musze temat omowic na podst. calego utworu?
Z gory dzikeuje za pomoc :p
Zmieniony przez - Vartor w dniu 2007-04-02 15:14:29
wiem ze tak moge zrobic z lit. przedmiotu, ale niewiem czy w ten sposob moge zapisac utwor do lit. podmiotu, zaglada tu moze ktos to zapisuje w ten sposob fragment utworu? :P
tak ja własnie tak zrobiłam:P i nie mam źle wiec gites;P rób i się nei zamartwiaj logiczne ze skoro wykorzystujesz w swojej pracy tylko jedne fragment, rozdział czy wiersz na cała ksiażkę to nie musisz jej całej czytać skoro ci to niepotrzebne w pracy
Dziady mozesz zapisac jedynie w literaturze podmiotu! a w jaki sposob? Jesli chcesz posluzyc sie jedynie jakims rozdzialem mozesz napisac w bibliografii np.: Jan Paweł II: Tajemnica miłosierdzia. [W tegoż:] Pamięć i tożsamość (Rozmowy na przełomie tysiącleci). Kraków 2005, s. 58.
(czyli-autor,tylul rozdzialu, [w tegoż] lub [W:], tytul ksiazki, miejsce, rok wydania i strona poczatkowa danego rozdzialu)
Zmieniony przez - Ventas w dniu 2007-04-02 18:25:22
wiem, wiem, wpisalem calosc, konsultowaem z innymi nauczycielami w szkole i teoretycznie moglbym wpisac strony, z ktorych korzystam, ale powiedziano mi, ze w jaki sposob przedstawie problem na maturze, czy korzystajac z 1 fragm czy z calej ksiazki to moj wybor, i komisja musi to uznac bo praca indywidualna, a tresc musze znac cala( z tym najmniejszy problem :P) jeszcze raz wiekie dzieki ;)
Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję.