FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7103 razy ¬

ROZRYWKA | Budownictwo, remonty i majsterkowanie
meble ekologiczne 
[powiadom znajomego]    
Autor "meble ekologiczne"   

Kata_87
 Wysłana - 15 lipiec 2012 13:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Czy są wśród forumowiczów ludzie, którzy swój dom urządzają ekologicznie? Jakie stosujecie rozwiązania? Ja zaczęłam (może trochę od końca ;p) od kupna drewnianych mebli ekologicznych. Sceptykom polecam artykuł: [http://www.seart.pl/ekologiczne-meble-8211-lepsza-jakosc-zycia-a-9.html] Niestety żałuję, że mieszkam w bloku i nie mogę pozwolić sobie na alternatywne metody pozyskiwania energii. Co w ogóle sądzicie o eko-modzie? Właśnie, Waszym zdaniem to tylko trend, czy faktycznie zaczynamy dostrzegać potrzebę dbałości o środowisko? Mam nadzieję, że to drugie, bo jednak nawet w obrębie własnego domu możemy zdziałać cuda! Na jednym z forum czytałam nawet, że powstała już specjalna ekologiczna kosiarka

andrzejpan
OJCIEC
 Wysłana - 15 lipiec 2012 13:44      [zgłoszenie naruszenia]

jakby energia elektryczna i woda nie drożała, to nikt by sobie głowy nie zawracał energią odnawialną. a tak to trzeba kombinować

SzToCh

Kata_87
 Wysłana - 15 lipiec 2012 14:35      [zgłoszenie naruszenia]

Coś w tym jest, że koszta życia zmuszają ludzi do poszukiwania nowych rozwiązań. Słyszałam, że w Niemczech są województwa, gdzie nawet 80% energii jest energią odnawialną... u nas to chyba niedoczekanie!

INSOMNIA
 Wysłana - 15 lipiec 2012 22:52      [zgłoszenie naruszenia]

Ekologiczne kosiarki znane byly od dawna, tylko ze zwalo sie to: krowa + łańcuch.
Ekologia to przyszlosc, niestety w chwili obecnej w kraju bariera dostepnosci jest czesto wyzsza cena.

Kata_87
 Wysłana - 5 sierpień 2012 15:04      [zgłoszenie naruszenia]

Nie byłabym taka pewna, czy tutaj chodzi o dostępność, raczej o świadomość. Drewniane meble ekologiczne możesz zamówić nawet przez Internet, praktycznie w każdym większym mieście jest sklep ze zdrową żywnością, a jeśli nie, z pomocą znowu spieszy Internet, nie brakuje również kosmetyków naturalnych, etc. Produkty są, tylko ludziom brakuje wiedzy. Kupujemy ogromne ilość jedzenia, które potem wyrzucamy, zamiast kupować mniej, ale żywność wyższej jakości, zdrowszą. Bilans rachunku byłby podobny. A gdyby ludzie faktycznie chcieli kupować produkty ekologiczne i wprowadzać technologie sprzyjające środowisku. dostępność ich również by rosła, bo byłoby takie zapotrzebowanie - prawa rynku

MeblowyG
 Wysłana - 9 luty 2017 19:31      [zgłoszenie naruszenia]

Pytanie czy drewniane meble mogą być ekologiczne...?
To coś jakby futro z norek było humanitarne
Przepraszam, ale takie pierwsze sprzeczności w temacie drewnianych mebli ekologicznych i się nasunęły
Pozdrawiam

Meblowy sklep internetowy.
Duży wybór mebli z dostawą w całej Unii Europejskiej.

Filozofija
 Wysłana - 14 listopad 2017 12:31      
 Usunięta przez seba5700_2 za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

meble ekologiczne