Witam. Mam temat "metamorfoza bohatera i jej sens w literaturze. Omow na wybranych przykladach utworow". Wzielem sobie jacka soplice, ramberta z dzumy, kordiana i syna marnotrawnego- czy myslicie ze pownienem jeszce wrzucic konrada z 3 czesci dziadow lub konrada wallenroda? pozmozcie mi prosze ze wstepem i kompozycja , szukalem jest sporo materialu ale nie wiem jak sie do tego wszystkiego zabrac. bede wdzieczny.
z bibli wzielem sobie syna marnotrawnego a co myslicie o tych lekturach sa z po za zakresu podstawowego franz kafka "przemiana", "poskromnienie zlosnicy"-sheakspeare, lub "syzyfowe prace" zeromskiego ale tu nie jestem pewien co do przemiany. pozdrawiam
mam kilka takich opcji "poskromienie złosnicy"-williama shakespera, "mikolaja doswiadczynskiego przypadki" - ignacy krasicki i ewentualnie syzyfowe prace , ktore wedlug was sa odpowiednie do tematu??:)
mam w bibliografii procz kordiana, pana tadka,dzumy,(syna marnotrawnego) , poskromnienie zlosnicy - sheakspeara, ma ktos moze wiecej materialow na temat samego sensu a nie opisu tych bohaterow. Bede wdzieczny bardzo.
Wysłana - 3 styczeń 2008 23:27 Usunięta przez Pan Śmierć za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.