witam wszystkich! mam problem szukam jakiegos fajnego hobby ktore nie jest zbyt kosztowne poniewaz mam tylko 15 lat i nie za duzo pieniedzy. Za jalepsze propozycje rozdam sogi. Z gory dzia.
Pozdrawiam,
Shorin
ja Ci proponuje klocki lego:) jesli w taki sposob szukasz hobby to powinny sie one nadac:)
moze byc tez telewizja... jesli nic Cie nie interesuje(w przeciwnym razie mialbys hobby) to polecam rozne seriale i tasiemce... hobby bardzo popularne, bedzie mase tematow do rozmow ze znajomymi... koszt to prad, telewizor, jesli nie masz, no i jakies chrupki by Twoja waga tez zrobila sie odpowiednia i by moznabylo z daleka rozpoznac jakie masz hobby
Prezes napisales "uwa¿am ¿e hipnoza to jaka¶ bajka" teraz uwazasz, ze moze nie bajka, ale nie na kazdego dziala;)
samo zagadnienie napotyka na wiele przeszkod juz przy definicji(tak jak np inteligencja), przez to sa spory czy da sie kazdego czy nie kazdego.
niezaleznie jednak od tego jaka definicje przyjac najlatwiej zahipnotyzowac osoby z bogata wyobraznia (np. artystow i naukowcow) oraz ludzi odwaznych, ktorzy nie boja sie utraty kontroli... tak wiec nie masz sie co cieszyc, ze nie udalo sie Ciebie zahipnotyzowac... wcale z tego nie wynika, ze jestesz bardziej rozwiniety intelektualnie od przecietnej osoby.
uczucia bywaja dosc dziwne; czesto jak cos sie pojawi czego normalnie sie nie odczuwa, czlowiek skupia uwage na nieznanym odczuciu i wszystko szlag trafia(przynajmniej u mnie;)
moze sklonnosc do hipnozy jest wyuczona we wczesnym dziecinstwie(tylko gdybam). wielu uwaza(czytaj ja uwazam;), ze matka bujajaca niemowlaka hipnotyzuje je. mozliwe, ze jesli tego nie robi, to pozniej, ta niebujana osoba nie bedzie wstanie wpasc w hipnoze, chocby bardzo chciala... byloby to analogiczne do nabywania sluchu absolutnego, ktory mozna sobie wyrobic przecietnie przed 5 rokiem zycia. zaznaczam jednak, ze to tylko moje przypuszczenia, nie znam zadnych wiarygodnych danych o takiej zaleznosci... Marli moze Ty cos wiesz?
Pozdrawiam
Tomek
P.S. Jurij Mokriszczew? temu facetowi tez nie dalbym sie zahipnotyzowac... kiedys widzialem z nim jakis program w ktorym zmusil kogos do wykonywania luku hipnotycznego(krzeslo pod nogi, krzeslo pod glowe, przypomina to lawke). to prawie pewna kontuzja... robil to w czasie tego pokazu???
czego Ty sie spodziewales??? co chcialbys, zeby Ci ludzie robili w hipnozie, zebys czul sie przekonany???