Autor |
"najlepsze kryminaly - ksiazki" |
|
thrall1
|
PATRIOTA
|
|
Wysłana - 15 listopad 2013 14:08 | zgłoś naruszenie regulaminu
Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
dawno nic nie czytalem ostatnio jakos przypadkiem natknalem sie na ksiazke dziesieciu murzynkow agathy christie
bardzo dobra
pozniej przeczytalem morderstwo w orient expresie
o ile ona jest klasyka gatunku to jednak dosc stare czasy
co polecacie moze cos nowszego ?
| |
|
 |
|
|
Rinokot
|
|
|
|
shineonyou
|
|
Polecam wszystkie ksiazki Cobena
|
Glocku
|
|
A.J. Kaziński - np. Sen i Śmierć i Ostatni Dobry Człowiek.
Jo Nesbo - np. Pentagram
Beckett. |
 |
|
|
Rinokot
|
|
Cobena czytałem tylko "W głębi lasu" i ta mi się podobała ale nie na tyle, żebym nagle wszystkie jego ksiażki kupił.
Tych autorów mam w domu, czytałem i polecam.
Frank Talis, Gilles Blunt, Elly Griffiths, Arnaldur Indridason (!!!), Henning Mankell (!!!), Ian Rankin, Alex Barclay.
Wszystkie prócz Barclay i Rankina, mam całe serię i chyba nie muszę mówić, żebyś czytał od pierwszej bo jak zaczniesz od którejś z kolei to wiele ci umknie
|
Fat_Cap
|
|
Polecam Dana Browna (od Kod da Vinci) i Roberta Ludluma (od trylogii o Bournie), szczególnie te,co podałem, jak czytałeś, to polecam inne wspomnianych przeze mnie twórców
|
miciugo
|
|
Osobiście polecam śp. Joanne Chmielewską. Nie dosyć że pisała realne kryminały (w tym sensie, że akcje wzięte z życia), to jeszcze z nutą humoru (śmiejesz się non stop). |
 |
|
|
phobeus
|
|
na pewno bourna ludluma, pamietam, jak wzialem dwie czesci na wakacje, to kórwa przesiedzialem 2 dni w hotelu, bo sie zaczytalem  |
 |
|
|
pitbull91
|
|
Jack Reacher jest spoko
|
|
rybson985
|
|
Zbrodnia i kara
|
Rinokot
|
|
Osobiście polecam śp. Joanne Chmielewską. Nie dosyć że pisała realne kryminały (w tym sensie, że akcje wzięte z życia), to jeszcze z nutą humoru (śmiejesz się non stop).
To tak jak polecany przeze mnie MacBride. Nie dość, że świetne sprawy kryminalne to do tego podszyte dużo ilością czarnego humoru