Witam mam z niemieckiego napisac wypracowanie na ten temat:
Charakterisire die Medien,Welches Medium hast do am liebsten? Brgrunde deine Wahl
napisałam po polsku krotkie wypracowanie, mogłby mi ktos to przetłumaczyc na niemiecki
będe ogromnie wdzieczna
Media sa bardzo powszechne w naszym zyciu, ludzie spedzaja bardzo duzo czasu przed telewizorem ogladajac swoje ulubione programy roznego rodzaju,
Media maja ogromn wpływ na ludzi, szczegolnie reklamy kotre zachecaja do kupna jakiegos produktu,w ofercie telewizyjnej mamy bardzo duzy wybór programów do ogladania, np sa to programy edukacyjne, infromacyjne, programy specjalnie dla dzieci i dla dorosłych, czesto jets tak ze w telewizji mozemy znalesc ciekawy film i poogadac go z rodziną, mozemy sie dowiedziec rowniez o faktach w kraju i na swiecie co jest bardzo pozytywnym zjawiskiem,gdyby nie media nie wiedzielibysmy o wielu rzeczach.
Moimi ulubionymi programami są programy przyrodnicze, moge sie z nich dowiedziec o zwierzetach,roslinach,naturze, pozatym bardzo lubie ogladac informacje,dzieki temu wiem co dzieje sie na swiecie i jestem cały czas na bierzaco.Kiego mam wolną chwile w weekend wybieram jakis interesujacy film i moge spedzic miło czas.
Media są bardzo wazne w zyciu człowieka
prosze o pomoc raz jeszcze,
Z gory dziekuje
Pozdrawiam:)
...:::Płyń zawsze pod prąd...z prądem płyną tylko smieci!:::...