Autor |
"ośrodek terapii uzależnień" |
|
avee
|
|
Wysłana - 8 wrzesień 2008 16:45 | zgłoś naruszenie regulaminu
Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
wiecie coś o osrodku jacki? wybieram się, a nie wiem czy to wiarygodna placówka... za jakąkolwiek informację bedę wdzięczna...
 |
|
|
OLKAAA777
|
|
nie wiemy.
a monar nie lepszy ?
|
Siwek_wp2
|
|
monar napewno nie lepszy .. imo osrodki ..nie do konca spelniaja swoje zadanie
|
|
szacki
|
|
Potrzebuje informacji na temat ośrodka w szklarskiej porębie "Radzimowice". Jak to wyglada od wewnatrz? Czy ktos z Was tam byl? Sam sie wybieram i chetnie bym poczytal jakies subiektywne opinie. pozdro |
 |
|
|
avee
|
|
rzecz polega na tym, że w monarze spotkam połowę moich klientów z pracy + jeden mój wykładowca jest terapeutą :/
|
110rumba
|
|
rzecz polega na tym, że w monarze spotkam połowę moich klientów z pracy + jeden mój wykładowca jest terapeutą :/
tos wpadla jak sliwek w kompota
spobuj jakas linie wybrac moze Ci terapeuta z telefonu pomoze ?
|
UlicznikOi
|
|
W takich osrodkach polowa ludzi jest z nakazu sadowego zazwyczaj. Leczenie 6-8 tygodni. Wiekszosc robi to dla kogos/czegos (ma w tym jakis cel, np. rodzina mu sie sypie albo w pracy zadaja ukonczenia leczenia odwykowego). Z takim podejsciem jednak dlugo nie uda sie byc trzezwym. |
 |
|
|
szacki
|
|
Te 6-8 tygodni to moze jeszcze bede w stanie wytrzymac choc bylem w takim gdzie leczenie mialo trwac rok i powiem szczerze siedziec zamkniety ze swiadomoscia ze ma sie lipe przez tyle miechow to nie dla mnie. Zwiałem po 5 dniach, a czysty bylem tylko te 5 co tam siedzialem, wiec juz sam nie wiem co lepsze. W osrodkach i na detoskie naprawde sa rozni ludzie. Cały wachlarz osobowosci. Do koloru do wyboru. Od analfabetow do wyksztalciuchow wiec nie ma co generalizowac ze tam tylko bezdomni z centralnego co w zyle daja. Ale faktycznie przyjemnie to tam nie jest i przygod nie ma tam co szukac. Jak ktos nie jest s****ysynem do kwadratu, dlugo sie nie utrzyma, zwlaszcza jesli kroluje spolecznosc terapeutyczna. Ja tam mam wyrabane na konfidentow i kablowanie na mnie ze zle poslalem lozko. Moim zdaniem nie na tym powinno wygladac leczenie. no ale to jzu inna bajka. |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
W takich osrodkach polowa ludzi jest z nakazu sadowego zazwyczaj. Leczenie 6-8 tygodni. Wiekszosc robi to dla kogos/czegos (ma w tym jakis cel, np. rodzina mu sie sypie albo w pracy zadaja ukonczenia leczenia odwykowego). Z takim podejsciem jednak dlugo nie uda sie byc trzezwym.
Dokładnie:)
Sam bylem w Czarnym Borze w osrodku terapeutycznym dla osob uzaleznionych od alkoholu i wypisalem sie po 2 tygodniach:)
Paranoja co tam sie wyrabia według mnie... |
 |
|
|
dziwadełko
|
|
napisz cos wiecej o tym co sie tam wyprawia kurcze dzwoniłem do Czarnego Boru ale mi powiedzieli ze od dragów nie lecza uffff |
 |
|
|
UlicznikOi
|
|
Nie ma chyba tak, ze od dragow nie lecza. Uzaleznienie to uzaleznienie i lecza je tak samo/podobnie. Nic sie tam takiego nie dzieje strasznego. W porownaniu do osrodkow monarowskich, ktore trwaja rok-dwa to przedszkole. Gadalem z gosciem, ktory monar przeszedl i to co jest w takim osrodku to smiech na sali. |
 |
|