Siema !
Sprawa nietypowa :) jakiś czas temu dostałem od znajomego dwa "pudełka" z uprawą pieczarki ..leżało to sobie spokojnie pare dni codziennie zraszane , dziś po odkryciu papieru ,który ma utrzymywać wilgoć na obu było od zaje..bania pieczarek - niektóre naprawdę duże. Na oko jest tego ze 3 kilo :)
Do rzeczy : Znacie jakieś dobre i sprawdzone przepisy na pieczarki ?
Dziś na bank na obiad zrobię sobie pieczarki nadziewane z serem żółtym , ale co dalej ?
pieczarki smażone z porą do tego polędwica pokrojona w kawałki- to wszystko zalane śmietanką 30% i jeszcze chwile duszone- podawać z makaronem (nalepiej z szerokimi wstążkami)
na pewno wypróbuję każdy podany przepis :)
Przed chwilą je pozbierałem ... 6kg :) Nie spodziewałem się tego , najlepsze jest to ,że już w cholerę jest tych małych "zarodków" i pewnie za dwa dni znów będzie opór.
Jutro zabieram do pracy dla znajomych tak ze 4kg, żeby się to nie zmarnowało.
najlepsze jest to ,że w ciągu kilku godzin z takich małych centymetrowych wyrosły takie jak te na zdjęciu ... to lepsze niż hurtownia gwoździ i kebab razem wzięte !
a kilka pieczarek z pierwszego zbiory wyglądało tak :
Zmieniony przez - orzeszq w dniu 2012-07-18 22:17:37
Pederaści, lesby, geje - Cała POLSKA z was się śmieje
i mowisz ze z jednego pudelka 6kg i to nie koniec? i za 20zl ?
Pederaści, lesby, geje - Cała POLSKA z was się śmieje