FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8098 razy ¬

ROZRYWKA | Zakup kontrolowany
pierwsza zabawka 15 tys 
[powiadom znajomego]    
Autor "pierwsza zabawka 15 tys"   

kochamMMA
 Wysłana - 19 październik 2015 22:11        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

siema
pisałem już podobny post w dziale motoryzacja, ale kurde teraz zaczynam się wahać, więc zakładam ten post.
1.Ile masz pieniedzy na SAM SAMOCHOD? 15 tys
2.Do czego Ci bedzie sluzyl samochod? dojazd do pracy w weekendy (100 km w obie strony), w tygodniu do znajomych 10-20km
3.Jakie sa twoje typy samochodow ? sedan/couoe/hatchback
4. Czego oczekujesz od samochodu ? aby poczuć radość z jazdy za niskie koszty utrzymania(gaz) , oraz w miarę duży komfort
5.Jaki rocznik Ciebie interesuje. od 2005 w góre
6.Ile mniej wiecej masz zamiar nim jezdzic ? 5 lat
7. Ile srednio na rok robisz km ?? 10 tys km

Napisze moze coś o sobie żeby trochę rozjaśnić sytuacje. Mam 22 lata, będzie to mój pierwszy samochód. Będe nim jeździł do znajomych, w weekendy do pracy. Nie planuję jakiś baardzo dalekich podróży. Lubię dynamiczną jazdę, ale bez szaleństw szybkościowych tzn szybko przyśpieszam do tych 70 w zabudowanym , ale więcej raczej nie jade. Co do kasy to mam odłożone swoje 20 tys, ale chciałbym w tej kwocie zamknąć też montaż gazu i jakieś drobne naprawy od razu po zakupie. Nie chce też zostać zupełnie bez kasy, teoretycznie mogę 5 tys pożyczyć od rodziców, ale nie cche tego robić. Wydaje mi się że nie ma sensu żebym kupował pierwszy samochód za niewiadomo ile. Na jakiś bajerach mi nie zależy - żeby była klima, elektryczne szyby i to w sumie tyle :P Teraz jeżdzę fiestą starych - rocznik 2000, wiec nie mam do czynienia z bajerami, wiec moze jest coś ważnego z wyposażenia w tej cenie ? Od auta oczekuje komfortu, dużej przestrzeni bo często ze znajomymi siedizmy w aucie gdzieś. w starszych autach lepiej się jeździło sedanami bo miały tył bardziej dociążony, w nowszych autach też tak jest ?
typów mam bardzo wiele mondeo mk3, vectra c, bmw 3, leon 2, alfa 159, alfa 147, audi a3 niewiem co wybrać. mam moze jeszcze coś rozważyć ? alfa 159 to słabo raczej w tej cenie, ale jest cudne. faworytem chyba jest mondeo, bo najtańszy, niewiem czy na pierwsze auto trzeba się porywać aż na alfe 159. auto nie jest mi niezbędne do życia, chce mieć taką zabawkę. teoretycznie mógłbym poczekać rok i kupić auto za 30, ale to bez sensu.

Loya
 Wysłana - 20 październik 2015 10:36      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli jesteś młodym gościem, śmigasz na jakieś wypady ze znajomymi itp to zastanów się nad kombi, dużo bardziej praktyczne niż sedan, wrzucisz bez problemu rower itp. Fajnym kompromisem jest nadwozie liftback - spotkasz np. w Mondeo, Vectrze, Octavii

Jeśli chcesz wrzucać gaz bierz Vectrę C 1.8 benz i ją zagazuj, Mondeo 1.8 lub 2.0 benzyna też zniosą gaz, ale na dłuższą metę mogą być z gazem bardziej kłopotliwe.

Jeśli nie masz specjalnych potrzeb bagażowych to zastanów się nad czymś usportowionym, póki nie masz dzieciaka żony i potrzeby jeżdżenia kombiakiem albo vanem:) jakiś Hyundai Coupe, Civic VII gen. Type S, Corolla T-Sport itp

Zmieniony przez - Loya w dniu 2015-10-20 10:39:35

Znawca -

kochamMMA
 Wysłana - 20 październik 2015 12:33      [zgłoszenie naruszenia]

są jeszcze jakieś fajne zabawki w stylu tego Hyundaia ?

Loya
 Wysłana - 20 październik 2015 15:08      [zgłoszenie naruszenia]

Astra III GTC, BMW e46 coupe

Znawca -

smutasny
 Wysłana - 20 październik 2015 15:40      [zgłoszenie naruszenia]

Nie kupi sensownego coupe e46 2005 za 15k

Od siebie proponuje Civica VII 1.6 110km na pierwsze auto powinno być w miarę znośnie, będzie to jakiś pewnie 02-04r

Ewentualnie jak chcesz e46 to sedana jakiegoś znajdziesz, ALE będzie większy przelot, pewnie więcej elementów lakierowanych itp, itd więc trzeba będzie poszukać,

Loya
 Wysłana - 20 październik 2015 18:02      [zgłoszenie naruszenia]

Sedana z pewnością będzie łatwiej w tym hajsie znaleźć. Jeśli Civic VII gen to tylko 3d, najlepiej Type S lub z pakietem sport. Z tego co wiem trzymają mocno cenę, ale za 15 kzł może nawet 2004r. wyrwiesz

Znawca -

Thomy20
 Wysłana - 20 październik 2015 18:11      [zgłoszenie naruszenia]

Skoda Octavia

Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda

Huubii
 Wysłana - 22 październik 2015 19:31      [zgłoszenie naruszenia]

kupilem tydzien temu civiva sporta za 15.5 kantów, w ok stanie wiec ze spokojem wynajdzie

[http://www.lastfm.pl/user/AbbaOjcze]

kochamMMA
 Wysłana - 23 październik 2015 00:38      [zgłoszenie naruszenia]

jak myślicie warto dokładać te 5 tys do alfe 159 albo leona 2 ?
jak z tą alfą jest bo śłycszałem wiele sprzecznych wersji ? awaryjna i drogie części ?

Neptas
 Wysłana - 23 październik 2015 06:44      [zgłoszenie naruszenia]

Na pewno AR 159 to nowsze auto.
Czy będzie trwalsze i ogólnie mówiąc lepsze niż starsza Honda - zależy co kupisz.
Podjedź do jakiegoś komisu, wsiądź, przejedź się i sam oceń czy ci pasuje.

Specjalista -

Loya
 Wysłana - 23 październik 2015 10:09       [zgłoszenie naruszenia]

wg mnie AR za 20kzł może być padliną, a Civica VII Type S znajomy zakupił za 18kzl w stanie bdb, na dobrym jak na taki model wypasie, bez wkładu praktycznie

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

pierwsza zabawka 15 tys