jak wiadomo każdy gitarzysta kiedyś uczył się grać na gitarze. Zaczyna się od łatwych piosenek i potem się przechodzi na lepsze i na te najbardziej złożone. proszę o zamieszczanie tabów/chwytów na te łatwiejsze;)
sciągnij sobie guitar pro i taby do niego z emulca czy torrenta i dzida uczysz sie, mi tabulatura szła łatwiej niż chwyty
Albo "House of the rising sun" ( to sztandar poczatkujacych )
albo the darkness - i believe in a thing called love
e: zreszta cholera nie zaczynaj od piosenek
tylko ucz się techniki
artykulacja, czystość itp.
Pzdr.
Zmieniony przez - Marshall_8 w dniu 2007-06-22 00:50:44
Uwazam, ze nauka gry na gitarze to przede wszystkim indywidualne podejscie - jedni wybieraja rypanie techniki do bolu - tzn. graja stale fragmenty gam pasazy w roznych interwalach - mowie o skalach, drudzy po prostu - shred jak ja.
Staram sie nie uzywac pomocy w postaci tabulatur. Fajnie jest, kiedy przychodzi taki moment, kiedy jestes w stanie improwizowac prawie w pelni. Ale i to lat musi uplynac. Nie wspominajac o niuansach jak artykulacja. Najwazniejsza!
Nadal sie mecze z zagraniem solowki z mojego chyba jednego z najbardziej ulubionych utworow tak aby zabrzmiala idealnie.
Zmieniony przez - Uriel w dniu 2007-06-24 12:13:30