Witam, przymierzam się do zmiany telefonu, zależy mi aby aparat był w miarę dobry (obecnie mam xperie z3+ i szału nie robi) w gre wchodzi głównie Huawei p20 rozważałem też jakiegoś xiaomi, czy miał ktoś z was styczność z jakimkolwiek xiaomi? co możecie mi powiedzieć o tych telefonach? co możecie mi polecić do +-2000zł?
interesuje mnie xiaomi ponieważ jest dużo tańszy od p20 z podobnymi parametrami (nie mam konkretnego modelu na oku) z góry dzieki za każde info i propozycje
pozatym patrzenie na parametry uwazam za blad, bo kazdy tel mimo wszystko inaczej chodzi, ma troche inny soft i inaczej to ze soba wspolgra i moze sie zdarzyc ze tel slabszy na papierze zgniecie telefon na papierze mocniejszy
zywotnosc xiaomi to jakies 2-3 lata, jak cos ***nie to kaplica, bywa ze cos sie gryzie i bedziesz siedzial 2 tygodnie na forum miui zanim rozkminisz o co chodzi
2) Aparat czasem ma problem yz łapaniem ostrości. Wtedy trzeba mu wskazać gdzie ma łapać focus (dotknięciem palca). Jak juz złapie ostrość, fotki są na prawde dobre. Czytałem opinie że aparat słaby ale kutwa, to nie jest lustrzanka a porównywałem fotki z mojego mi6 do iphone 7 i nie zauważyłem żadnej różnicy a może i nawet na korzyść mi6.
Oprócz tego telefon bez zarzutu. 128 Gb pamięci mam, 6GB ram nie do zajechania. BAteria trzyma 2-3 dni w zależności od użytkowania . Płaciłem 1350 bezpośrednio z Chin.
A odnośnie pytania, ze nie wiadomo, gdzie xiaomi wysyła dane... No tak, google nie wysyła nigdzie i apple też nie...
Edit:
Teraz można wyrwać Mi8 za 1700, który w testach szybkości wychodzi tak samo jak nie lepiej niż iphone X. Fotki nie do rozróżnienia jak nie masz monitora przed nosem i rodzielczości 8k. Krecenie video chyba trochę lepsze w jabłuszku, ale to mówię z pamięci bo kilka tygodni temu obczajałem porównania.
Zmieniony przez - bobik90 w dniu 2018-10-16 10:16:47
Aparaty w Xiaomi szału nie robią. Mi8 nie miałem w łapie. P20 ma nieco gorszy aparat od Galaxy S8 w pewnyh warunkach. Poza tym taki trup jak S8, którego używam i nie polecam ma o niebo lepszy LCD( drugi na świecie po ajfonie względem kontrastu i czerni). Poza tym ***wej bezczelnie w kampanii reklamowej oszukiwał i zdjęcia rzekomo wykonywane przez niego, były robione lustrzanką Nikona. Kolejna sprawa ***wej kłamie ze sprzętem- drugi raz P20 dawany do testów dla prasy wypadał lepiej w benchmarkach, bo po premierze zmienili rewizję pamięci i wersję procesora. Także brałbym reasumując Mi8. Samsunga polecam omijać. Sprzętowo jest szybki, innowacyjny, i na pewno Xiaomi kosztuje mniej, bo jest poobcinane z pewnych rzeczy. Takich jak Dolby 7.1 ATMOS, 32 bitowy dźwięk, LCD SAmoled, skanowanie tęczówki oka i inne pierdy. Jak Cię to nie obchodzi to nie miej oporów i bierz siajomi. Na pewno Samsung przy Xiaomi jest poskładany jak marna zabawka dla dziecka, dla której upadek z 8cm na dywan może się skończyć ubitym lcd. Noszę od początku moje S8 w pokrowcu, na tyle sznity na chamskim plastiku obudowy, lcd rysuje się jak w poprzednim G3, przegrzewa się przy ostrym korzystaniu z zasobów, a dotrwanie do godziny 17 na jednym ładowaniu graniczy z cudem.
Chcę LeEco Le Max 2, ale ciężko znaleźć od sprawdzonego sprzedawcy.
Oprócz Redmi Note 5 4/64 podrzuciłbyś coś do rozważenia?
W tym hajsie dość dobre typy. W telefonach ciężki młyn się ostatnio zrobił. Mój Galaxy S8 po roku czasu od momentu bycia na szczycie benchmarków wypada już z pierwszej 50tki. Podobno ma się zmieniać rdzeń androida i instrukcje mają przejść na natywne 64bity. 80% procków w fonach tego nie obsługuje, tylko najdroższe flagowce. I tak straszą na XDA developers, że jak do tego dojdzie większość fonów będzie do utylizacji, bo zaczną na tyle zwalniać.
Ale stawiałbym na Xiaomi, mimo że inne chińczyki też są spoko. No ale nie mają serwisu na miejscu, co w pewnych przypadkach może generować problemy.
Od trzech lat jadę na X600 i to świetny sprzęt jak na te pieniądze, które za niego dałem. Po wielu, wielu upadkach na powierzchnie wszelkiego typu ekran strzaskał się, mimo to nadal od miesiąca śmiało daje radę
Bobik, macałem i jakoś nie jestem przekonany RN5 lepiej się prezentuje (wg mnie).
Zmieniony przez - roberto 55 w dniu 2018-10-16 20:15:11
Znalazłem Le Maxa 4/64 za 485 za całość, także przeboleję te 2 GB RAM ;)