Autor |
"słuzba więzienna" |
|
bajczy
|
|
Interesuje mnie czy pracownik działu finansowego ma takie przywileje jak np. emerytura po 15 latach, czy otrzymuje "mundurowke", zalicza psychologa i testy sprawnosciowe...o to mi chodzi. Jest pracownikiem służby wieziennej i kozysta z wszystkich przywilejów jakie ta służba gwarantuje czy jest pracownikiem na zwykłych zasadach, 35lat pracy itd. |
 |
|
|
klawisz_ol
|
|
moga byc f-sze lub cywile, ostatnio za kazdego mundurowego, ktory odchodzi z dzialu zatrudniany jest cywil
|
bajczy
|
|
a potrafi ktoś wytłumaczyć od czego to zależy? |
 |
|
|
beldzior
|
ERKAEMISTA
|
|
OD tego czy jesteś zatrudniony jako funkcjonariusz czy pracownik cywilny, tego drugiego zatrudnia się łatwiej
 |
|
|
klawisz_ol
|
|
teraz jest cisnienie z gory zeby do administracji zatrudniac cywilow...
|
bajczy
|
|
Naciskać to chyba nikogo nie trzeba, są chyba na to przepisy i według nich jest prowadzony nabór. No ale nie znam się, tylko przypuszczam:P |
 |
|
|
beldzior
|
ERKAEMISTA
|
|
Przepisy w tym kraju się często dostosowuje w ten sposób, aby zwykłym ludziom życie utrudnić.
Większość przepisów można zinterpretować tak żeby pasowało, oczywiście zwykły kowalski tego nie zrobi, ale instytucje..czemu nie ?
 |
|
|
bajczy
|
|
A czy ktoś z Was wie jaka będzie nowa ustawa emerytalna dla SW? co się po 1 stycznia 2010r. zmieni a co zostanie po staremu? |
 |
|
|
klawisz_ol
|
|
reforma emerytana wejdzie najwczesniej 01.01.2011 nie wiadomo jeszcze w jakim ksztalcie,czekaja az prezydent bedzie z ich kregu zeby nie zawetowal.przepisy dopuszczaja zarowno cywili jak i f-szy w administracji, ale jest nacisk zeby zatrudniac cywili i dyrektorzy sa z tego rozliczani.
Zmieniony przez - klawisz_ol w dniu 2009-10-18 20:47:44
|
zrk
|
|
dobra a jak wyglada sprawa z wychowawca w ZK, jaki jest zakres jego obowiazkow i co dokladnie robi ?? |
 |
|