Autor |
"samochód elektryczny" |
|
IwanIV
|
|
W komorze, gdzie normalnie znajdowałby się silnik, jest mały piecyk gazowy bo wychodzi najtaniej. |
 |
|
|
Thomy20
|
|
Róbcie se jaja a ja pytam serio auto elektryczne nie ma ogrzewania?
|
Neptas
|
|
Bez jaj: ogrzewanie ma (elektryczne, nic nadzwyczajnego), za to nie ma klimatyzacji - bo niby czym napędzić sprężarkę, skoro nie ma silnika robiącego brum brum brum?  |
Znawca -
 |
|
|
Thomy20
|
|
Ogrzewanie elektryczne musi bardzo obciążać akumulatory co znacznie zmniejsza zasięg tym bardziej zimą kiedy w akumulatorach spada pojemność
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-07-27 10:47:41
|
IwanIV
|
|
Dlatego Producenci, jako dodatkowa opcja wyposażenia, oferują czapkę uszatkę, rękawiczki z jednym palcem i ocieplaną kufajkę |
 |
|
|
Thomy20
|
|
Czyli podsumowując krótko samochód elektryczny po za tym że można pokazać że nas stać nie oferuje nic zakup drogi utrzymanie też koszt przejazdu porównywany do przejazdu na LPG no i zimą piździ a jesienią i wiosną parują szyby to tylko gadżet jako trzecie auto żeby się pokazać to tak jak z zegarkiem za 50tys zł pokaże tak samo godzinę jak zegarek za 20zł ale trzeba pokazać się "bo mnie stać"
|
Neptas
|
|
|
|
matand
|
|
E no jak?
normalnie jak jest trakcja tramwajowa to na odcinku zarzucasz kabla na sieć, mase puszcza sie tym kabelkiem co w latach 90 włóczył sie za autem i juz masz ładowanie akumulatorów , masz ogrzewanie albo klimę. tak jest w krakowie jak obserwuje kierowców mających takie auta albowiem takie auta są robione z mysla o ruchu miejskim glownie. a tu w krakowie jeak jestem to tramwajow nie brakuje.
w dodatku wtedy bateria sie doladowuje i jak jedzie sie tam gdzie trakcji nie ma, to klima jeszcze pociągnie.
tyle ze placą miastu kraków podatek dodatkowy przy OC , ale myślą już wbudowywać zegary wedle ktorych kierowcy będą rozliczać się ile kto prądu z trakcji zużył.
Podobno będą tez automatycznie rozkładane wysięgniki do trakcji, bo narazie kłopotliwe jest jak kierowca wychodzi z auta i zarzuca te kable na trakcje, auta trąbią bo niekiedy kolejne światła sie zmienią a on blokuje ruch bo nie moze dorzucić jak słaby, albo trafić nie umie jak kiepski cel ma.
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-07-27 22:07:32
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-07-27 22:23:26
 |
|
|
Hakelbery
|
degustator
|
|
Dlatego auta elektryczne zyskuja na popularnosci w californi
 |
|
|
matand
|
|
Tomek nie moze pojąć że dla niektórych 50 tys. na zegarek to tak jak dla niego 50 zł na zegarek.
Tylko dla nich z miesiąca na miesiąc 50 tys będzie znaczyć coraz mniej a dla Tomka 50 zł to zawsze będzie 50 zł- Jego dniówka (no prawie)
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-07-29 16:29:40
 |
|