Autor |
"samochód elektryczny" |
|
matand
|
|
ale to chyba nie wodór jako gaz tylko jakiś atom wieloatom którego rozpad da energie.
Nic dziwnego ze względy bezpieczeństwa tu będą miały znaczenie
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
są ludzie którzy przerabiają silniki diesla tak, aby je doładowywać jeszcze wodorem. Dzięki temu uzyskuje się mniejsze zużycie ropy i lekko większą moc. A generator wodoru to prosta konstrukcja i jej ekologiczność zależy od ekologiczności źródła prądu.
Przy LPG też ludzie się bali że będą wozić bombę w bagażniku, ale jakoś nie słychać żeby były problemy nawet przy wypadkach.
Zmieniony przez - damajt w dniu 2016-08-02 11:15:03 |
 |
|
|
uuu...
|
|
kocham tego goscia na serio
 |
|
|
saikolank
|
|
Kazda sciema jest dobra. I zapamietajcie slowo klucz. Czyli kasa. A nie wkologia sie liczy.
|
INSOMNIA
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
skąd wzięliście ocieplenie klimatu?
samchody elektryczne są lepsze i ekologiczniejsze, bo są cichsze i nie wytwarzają spalin co w dużych metropoliach ma olbrzymie znaczenie. |
 |
|
|
Loya
|
|
Dziwić się, że zakazy wjazdu z LPG do podziemnych parkingów, jak tu nasz INŻYNIER chciałby z butlami gazowymi z kuchni popyerdalać... i idź tu z rodziną, dzieckiem na zakupy, i drżyj ze strachu żeby przypadkiem nie zajechała na parking Astra - Bomba |
 |
|
|
Thomy20
|
|
Nie ma przepisu zakazującego wjazdu na parking podziemny samochodów z LPG go że ktoś postawi znak nie znaczy że muszę go przestrzegać po prostu nie ma takiego przepisu
|
INSOMNIA
|
|
jak ci cieć spuści powietrze z kół to sie nauczysz przestrzegać  |
 |
|
|
matand
|
|
To dobrze wiedzieć skoro piszesz prawde. Zawsze jak się zapomni to nawet mozna podskoczyć ze niech o gliniarzy dzwonią a ci przyjadą, pośmieją sie i jeszcze mandat włąscicielowi parkingu doj.ebią za nieuzasadnione wezwanie
Z tymi butlami to pewnie jest tak ze ktoś musi zarobić na legalizacji, na przeglądach-ktoś czyli państwo.
Weź wózek widłowy- podpina się butle i wozi zaraz za plecami. Butla taka sama jak do kuchni tylko rurke w środku ma zakrzywioną tak aby z leżącej butli gaz mógł być czerpany.
Także z tym bezpieczeństwem to nie byłbym tu taki nadgorliwy odnośnie montowanych butli, o ile tego typu sposób przyłączu zostałby założony i sprawdzony przez kwalifikowane osoby.
Co do ekonomi takiego rozwiązania to się nie wypowiadam.
 |
|