Autor |
"samochód elektryczny" |
|
Thomy20
|
|
Auta z LPG nie trują spalanie gazu jest prawie idealne dlatego LPG jest stosowany w kuchenkach i jakiś nikt się nie truje. co innego śmierdzące i kopcące diesle jak taki pojedzie po parkingu podziemnym to wyziewy mogą spowodować smog w parkingu podziemnym. Dlatego powinien być kategoryczny zakaz wjeżdżania na parking podziemny autami z silnikiem diesla. Tak samo powinien być zakaz wjeżdżania do centrum miasta dieslem. A za posiadanie diesla powinno się płacić opłatę ekologiczną za zatruwanie środowiska tak jak to jest w niemczech.
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-08-03 12:13:38
|
Neptas
|
|
A za posiadanie diesla powinno się płacić opłatę ekologiczną za zatruwanie środowiska tak jak to jest w niemczech.
Oj, mam wrażenie że nie doczytałeś do końca. Że nie wspomnę, że u naszych zachodnich sąsiadów chyba też nigdy nie byłeś |
Znawca -
 |
|
|
matand
|
|
Miałem astre g z 2000roku diesel na katalizatorze a w spalinach nie robił różnicy od benzyny. Niejedna benzyna np golf 3 zaśmierdziała bardziej, a nie wiem czemu własnie za niektorymi benzynami tak potafi zawalić, co tam jest zepsute.
A teraz jak te dpf-y mają to już wcale byś różnicy nie uwidział w spalinach.
Głównie po odpaleniu , szczegolnie zimą lekko z początku diesel ci zakopci a potem już bez roznicy.
Ty diesel masz na myśli autosan H9 z 1986.
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-08-03 12:28:49
 |
|
|
matand
|
|
pisałem do Tomka ^
 |
|
|
Thomy20
|
|
Stary jakie DPFy u nas DPFy są usuwane przy poerwszej lepszej okazji i to też powinna sprawdzać Policja oraz stacja kontroli pojazdów czy auto spełnia dane normy czystości spalin. Ludzie wycinają DPFy katalizatory za to powinni odbierać dowody rejestracyjne.
|
Neptas
|
|
Policja powinna przede wszystkim zabierać DR za kłęby dymu za autem.
Nieważny rodzaj paliwa - benzyniaki wpyerdalające 2 litry oleju na 1000 km i dymiące gryzącym w oczy, niebieskim ścierwem w pierwszej kolejności powinny lecieć na żyletki (pozdrawiam twoją astę).
Tak samo turbodiesle z nieszczelnością w dolocie. |
Znawca -
 |
|
|
Thomy20
|
|
Też jestem tego zdania że kopcącym benzyniaką powinno się dowód nie wiem czym pijesz do mojej Astry ale moja Astra nie kopci i spalanie ma idealne a ma już 210tys.km przejechane czyli sporo
|
Loya
|
|
jaki serwisant taki stan wozu! |
 |
|
|
Thomy20
|
|
Na szczęście do stanu technicznego mojej Astry nie ma się czego czepiać