Piwa nie będzie do wszyskik świentych?
[http://www.tesla.com/model3]
z ciekawości sprawdziłem
przecież jeżeli ten samochód będzie kosztował 35 tyś dolarów to to będzie przełom w popularyzacji samochodów elektrycznych.
przecieżjeżeli ten samochód będzie kosztował 35 tyś dolarów to to będzie przełom w popularyzacji samochodów elektrycznych.
cena fajna ale nie dla polaków 35tys. dolarów to ok 135tys.zł dla polaka to kupa kasy na którą musiał by pracować pół życia jak by kosztował 35tys.zł to co innego napewno wiele osób było by stać na niego.
Stosuje się też butle powlekane takim jak by plastikiem na wózkach, taka butla podobno może mocno spuchnąć ale raczej nie wybuchnie (podobno).
A że w polskich realiach instalacje gazowe często są robione na lewo i niewbite w dowód to inna sprawa, takie samochody powinny być zgłaszane przez stacje kontroli podczasz przeglądu, jak jest? nie muszę chyba pisać, każdy chce zarobić
przecież nawet ogrzewana butla nie wybuchnie, prędzej wypuści zawartość przez zawór bezpieczenstwa.
Skoro gdzieś tam w gdańsku i nie tylko w gdańsku butla wybuchła i blok wyje.bało to taka sama butla jest w wóżku widłowym. Różni się tylko krzywizną rurki w środku. To tyle co do wybuchania instalacji-nie byłbym taki pewnien, aczkolwiek faktycznie zapłon wokoło butli nie musi od razu doprowadzić do wybuchu. To za krótko trwa.
Co do tych samochodowych instalacji i butli to nie wiem. Benzyna i gaz-jedno i drugie łatwopalne paliwo- kto to wie jak to może się zachować. Producentowi bym do końca nie ufał.
Oglądałem raz jakiś film jak testowali takie coś i z pistoletu przypie.rd.olili w bagażnik samochodu, gdzie była butla zainstalowana i w połowie pełna gazu. Niby nie wybuchło a próbę powtórzono kilkuktornie na kilku autach.
Tak samo strzelali w bak aut napełniony benzyną i wybuch był od razu
Takzę kij wie jak i co bardziej wybuchowe. Ale nie byłbym taki pewny gazu
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-09-15 19:24:17