FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 12772 razy ¬

ROZRYWKA | Zakup kontrolowany
samochod <30k >2008 
[powiadom znajomego]    
Autor "samochod <30k >2008"   

INSOMNIA
192.168.28.*
 Wysłana - 7 sierpień 2016 17:44        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

witam

przyszla pora na nowy rydwan

budzet: 30k moge dolozyc pare k a nawet 10k, ale nie chce bo tak mozna w nieskonczonczonosc, a jednak biedny jestem

wymagania:
-nie starszy niz 2008
-ekonomiczny czyli korzystny bilans ekspoloatacji/spalania/awaryjnosci
-do 2l benzyna tylko i wylacznie... benz + lpg tylko w konkretnym uzasadnieniu, disel odpada z racji na przebieg

-rocznie robie ponizej 5k,
-jezdze sam (max 2 osoby)
-rodziny wlasniej nie mam, wiec limuzyna/kombi nie potrzebna

mam zamiar tym jezdzic do oporu, jak sie uda to i 10lat, dlatego fanaberia na mlody rocznik.
pozatym mam przeswiadczenie ze im mlodszy tym dluzej obejdzie sie bez inwestowania w niego

moje glowne typy:
-civic gen8 przez cale lata bylem nastawiony ze to kupie
-accord 7/8 tez mi sie marzy
-saab 9-3
-volvo c30
-moze jakas bmw 1?
-moze byc nawet astra g gtc, albo j

moze byc tez jakis 10 latek ale za odpowiednio nizsza cene, np tak do 20k

fordow sie boje bo jeden mi wlasnie zgnil przez ruda zaraze, choc w sumie ma 20lat i moge go tylko chwalic

wiec moze focus to tez bedzie dobra opcja? ibiza? leon 2? a moze e46 do 20k da sie kupic taka ze jeszcze 10lat pojezdzi?

epilog:
-mam rodzine w niemczech, moga pomoc w razie czego w zaleziueniu auta od helmuta. oczywiscie licze sie z tym ze zaplace wiecej niz srednia otomoto

... za dlugi post, nikt go nie doczyta :/

Zmieniony przez - mxs w dniu 2016-08-07 18:31:30

Zmieniony przez - mxs w dniu 2016-08-07 18:51:31

Trique
 Wysłana - 7 sierpień 2016 21:04      [zgłoszenie naruszenia]

Polowałbym na Hyundaia I30 (sąsiad ma i bardzo chwali), Focusa MK2 FL (miałem i polecam), Kie Ceed, Leona 2 (sporo przejeździłem).

I tutaj, jeszcze takie auto które kiedyś prawie kupiłem nowe ale mi kredytu nie udzielili ( ) Chevrolet Cruze 1.8 LPG (fabrycznie z gazem).

Nowy samochod, to nim sąsiad jedzie.
Widzę zatem że chvjowi się wiedzie.

INSOMNIA
 Wysłana - 7 sierpień 2016 21:13      [zgłoszenie naruszenia]

Prawie kupilem

Trique
 Wysłana - 7 sierpień 2016 22:24      [zgłoszenie naruszenia]

W wersji jaką chciałem nówka kosztowała coś ~65 tys zł. Chciałem w opcji 3x33%, z czego na wstępie byłem w stanie wyłożyć jakieś 30tys. Jeszcze gadałem z jakimś kierownikiem czy kimś od sprzedaży, pokazywałem rozliczenia roczne (średnio 18tys € rocznie) i umowę o pracę w Holandii.Gość mówił, że nie powinno być problemów ,po czym dostałem telefon dzień później od kogoś innego,że niestety umów z zagranicy nie akceptują i tyle było z Chevroleta

INSOMNIA
 Wysłana - 7 sierpień 2016 22:53      [zgłoszenie naruszenia]

Trzeba bylo w nl probowac :p

Trique
 Wysłana - 8 sierpień 2016 15:42      [zgłoszenie naruszenia]

Wtedy nie mogłem go kupić w Holandii bo wymagany był meldunek dłużej niż rok, i dowolny holenderski dokument tożsamości.
Do tego w Holandii auta są droższe przez podatek BPM i różnice w kursie euro. Nie pamiętam jaka wtedy była różnica, ale pamiętam, że w Holandii nie bardzo się opłacało względem Polski.

Loya
 Wysłana - 8 sierpień 2016 18:27      [zgłoszenie naruszenia]

patrząc na ceny używek i to, że Chevrolet wyszedł z Pl to chyba dobrze sie stało, że kredytu nie dostałeś

Znawca -

Trique
 Wysłana - 8 sierpień 2016 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

Wiesz,jakbym ostatecznie kupił Chevroleta to miałbym go na kilka lat po czym przekazał ojcu więc jakoś nie zabolałby mnie spadek cen. A taki 1.8 LPG z 140 końmi już w miarę spoko by latał.

A co do serwisu, to z tego co mi wiadomo obecnie zajmuje się tym Opel bo to GM.

Tak czy siak fajne autko.

INSOMNIA
 Wysłana - 8 sierpień 2016 23:28      [zgłoszenie naruszenia]

u mnie na garazach starszy kolo mial jakas stara a4, ale ze mu sie sypala, to zamienil wlasnie na Hyundaia I30 albo Kia, niewiem ktorys z tych koreancow, ale ze jakosc wykonania tych aut go przytloczyla i przyprawila o depresje (dopytam jak go trafie), to skonczyl na polowce, albo golfie ostatecznie :P

narazie ciagle civica faworyt
saab tez ale chyba cenowo delikatnie drozszy

ps. pare miesiecy temu, koles z garazu na przeciw mojego, sprzedawal corolle e21 ts, wypieszczona, choc pewnie gaz w podlodze byl grany, typ co kupil nawet nie chcial brac na stacje sprawdzac, taki stan juz na 1szy rzut oka... to byla perelka i okazja ktora przepuscilem, w 3 dni auto poszlo :/ auto ponad 10lat, ale cena kilkanasice k a auto utrzymane ehhh
teraz ma jakies 3 litrowe e46

Zmieniony przez - mxs w dniu 2016-08-08 23:35:01

Neptas
 Wysłana - 9 sierpień 2016 08:09      [zgłoszenie naruszenia]

Civica Ufo miałem, 2,2 diesla.
Auto w sumie bardzo fajne, nic się z nim nie działo poza eksploatacją, szczerze polecam.

O całym accordzie VIII w tej kwocie zapomnij, chyba że dopuszczasz coś tam do naprawy. Z dychą więcej możesz zacząć myśleć o czymś przyzwoitym z tego modelu.

Volvo C30 z zewnątrz mi się bardzo podoba

BMW 1/3

Specjalista -

INSOMNIA
 Wysłana - 9 sierpień 2016 16:15      [zgłoszenie naruszenia]

[allegro.pl/bmw-e46-cabrio-325ci-full-m-pakiet-full-opcja-i6405358778.html#thumb/8]

zbyjasz z ceny, dokupujesz twardy dach za 3k i można latać :P

Zmieniony przez - q2w w dniu 2016-08-09 16:16:21

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 23 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

samochod <30k >2008

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23