nie wiem jak czesto bede tu pisal, bo nie wiem jak czesto mam zamiar palic nie jestem jakims fanatykiem gotowania, za to lubie wszamac cos sycagego, smacznego i taniego, co zarazem da mi pokombinowac nad czyms co akurat mam pod reka
dzis pierwsza partia
REKONSTRUKCJA KROJONEGO CHLEBA
skladniki:
- 1 chleb krojony
- siakies 200g majonezu
- nieduzo sera zoltego na starcie
- PRZYPRAWY (bez czosnku do tego to ty nawet czlowieku do kuchni nie wchodz)
jak to leci:
rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. na blache wykladamy folie aluminiowa, zeby zrobic jakies zabezpieczenie, co by sie chlebkowi od ciepla w dupie nie poprzewracalo i nie daj Bog sie nie przewrocil.
do miski leci majonez, przyprawy (na co tam bedziecie miec tylko ochote. moje kombo - sol, pieprz, czosnek, curry, przyprawa do kurczaka, slodka papryka), troche startego sera.
mieszamy, po czym owa paciaja smarujemy kazda kromke z jednej strony. rekonstruujemy ksztalt chleba, obsypujemy go serem, czosnkiem i do piekarnika.
i to w sumie tyle
czasami miedzy kromki wypada wsadzic cos pokroju trawy cytrynowej do przegryzienia, w celu jeszcze wiekszego wygrzmocenia kubkow smakowych. wyglada dosc przecietnie i codziennie, ale wierzcie mi - nadrabia ogolnym czasem zrobienia i przyjemnoscia z chrupania
przed wlozeniem do piekarnika
po nie zdazylem zrobic bo zjadlem i zapomnialem
Zmieniony przez - siwko w dniu 2013-10-05 14:33:56
Jak chciałbyś umrzeć, Tyrionie? W wieku osiemdziesięciu lat, we własnym łóżku,
z brzuchem pełnym wina i kutasem w ustach dziwki.
Prawie jak LOW CARB %))
jak chrupie to juz nie chleb
Wysłana - 6 październik 2013 09:06 Usunięta przez siwko za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.