FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 706 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ROZRYWKA | PRACA
skład budowlany 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "skład budowlany"   

Turboxik
 Wysłana - 7 luty 2010 14:43        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Chciałem zapytać co sądzicie o otworzeniu takiej działalności.
1) Budynek jest do wynajęcia tanio, jest to nieużywany przez kolej magazyn. Blisko torów ale oczywiście dojazd jest. Przez braki pieniędzy są w stanie tanio go wynająć.
2) Okolica wydaje mi się atrakcyjna, w zasięgu 15 km jest 3 składy w tym 2 nie byłyby konkurencją bo ja bez zniżek jestem w stanie na poczatek dać dużo niższe ceny.
3) wkład własny to około 150 tysięcy.

Teraz pytania, czy taki pieniądz jest wystarczający żeby na początek zaopatrzyć skład?
Rozumiem że w sezonie wiosna lato jesień pasowałoo by zarobić tyle żeby na spokojnie przeżyć zimę bo ruch mniejszy?
Czy lepiej w materiały uderzyć czy np od razu próbować w składzie ze sprzętem typu wiertarki, wkrętarki itd?
Tutaj raczej pytanie do osób z branży mających coś do czynienia. MOże podpowiedzą czy lepiej na początek zaopatrywać skład pod budowy, pod wykończenia, hydraulikę? Bo wiadomo że na początek wszystkiego na raz nie ogarnie się finansowo.
Pisałem o 150 tysiącach na początek, jak mało to ile jeszcze bym potrzebował na start?

przyznaj SOG'a

dumad
 Wysłana - 7 luty 2010 15:04      [zgłoszenie]

teraz idzie wiosna i budowy pójdą w ruch, czyli materiały pod budowe będą dobre, na zime inwestowac w wykończeniówke.
pomysł nie głupi ale funduszy za mało
jak wielka jest Twoja miescina?

Punk & Skin united and win!! Oi!
[tinypic.com/player.php?v=2vspvlw&s=3]
W życiu nie chodzi o to by sympatie zdobywac...

przyznaj SOG'a

Turboxik
 Wysłana - 7 luty 2010 15:11      [zgłoszenie]

za mały czyli ile potrzeba żeby podstawowo zaopatrzyć skład?
Miejsce jest przy głównej trasie właściwie w małej miejscowości ale ruch jest duży bo trasa łączy dwa większe miasta 100 000 i 300 000 mieszkańców. Dodatkowo bliżej mam miejscowość uzdrowiskową, sanatoria, klika dużych firm produkcyjnych gdzie właściwie ciągle są jakieś remonty. Powstaje też dużo domków jednorodzinnych.
Mam kilku znajomych z firmami budowlanymi, też przy dobrych cenach zaopatrywali by się u mnie.

przyznaj SOG'a

elgoff
 Wysłana - 7 luty 2010 15:53      [zgłoszenie]

Skontaktuj się z firmą PSB, sporo prywatnych składów jest pod ich marką.

przyznaj SOG'a

Baybus
 Wysłana - 7 luty 2010 19:35      [zgłoszenie]

Troche malo wkladu, 150k wystarczy na sam samochod, bo taki posiadać powienienes obowiązkowo.

GLORY MAN UNITED !

przyznaj SOG'a

MadMan047
 Wysłana - 7 luty 2010 20:43      [zgłoszenie]

Ale jak ma swojego wkładu 150k to powinien dostać pożyczkę z banku + może jakieś dotacje

kiedy przyjdą nocą spalić twój dom,
weź pistolet do ręki i rozpierdol im łby zanim wyciągną zapałki
TYLKO OD +18 cycki => [infobot.pl/r/1uVB]

przyznaj SOG'a

prezes85
 Wysłana - 7 luty 2010 23:36      [zgłoszenie]

oj inso

I just don't know what to do with myself.
Money for nothing and chicks for free.

Weź nie pierdol bejbe.

przyznaj SOG'a

fellowes
 Wysłana - 7 luty 2010 23:41      [zgłoszenie]

Niewiem jak można otworzyć skład budowlany za 150k skoro na na bar potrzeba min 500k .

A tak na serio to gość nie daleko odemnie ma taki skład i nie narzeka, skład działa już w chvj lat, o ile się nie mylę to od upadku komuny , sprzedają wszystko od wungla po farby przez drewno, zawsze jak coś u nich kupuję to ktoś stoi przedemną także jak masz dobrą lokalizacje to powinno być dobrze

Pies pawłowa - sam nie zje, i drugiemu nie da %-)

przyznaj SOG'a

MadMan047
 Wysłana - 8 luty 2010 09:24      [zgłoszenie]

Niewiem jak można otworzyć skład budowlany za 150k skoro na na bar potrzeba min 500k

ale za 500k to bedzie taki w chuujjj fajny bar ****a
bo równie dobrze można otworzyć bar za 50k

kiedy przyjdą nocą spalić twój dom,
weź pistolet do ręki i rozpierdol im łby zanim wyciągną zapałki
TYLKO OD +18 cycki => [infobot.pl/r/1uVB]

przyznaj SOG'a

Turboxik
 Wysłana - 8 luty 2010 11:18      [zgłoszenie]

najlepiej by było mieć od razu milion luźny to nie było by problemu ale od czegoś trzeba zacząć. Ja nie mówię że chce od razu mieć 5 wagonów cementu, 3 tiry steropianu i milion płyt kg.
Na bierząco chciałbym zamawiać towar, mieć trochę ale wszystko zamawiać powiedzmy 3 razy w tygodniu. Dziś hurtownie oferują dowozy więc niema problemu.
PSB niby tak ale nie wszystko mają w dobrej cenie, niektóre materiały byłbym w stanie zaoferować klientowi taniej niż u nich. A każdy grosz się liczy dla klientów.
150 na sam samochód? nie będę zaczynał od nowego auta, wolę kupic 2 transity po 12 tysięcy. Jeździć jeszcze będą do póki firma się nie rozwinie. Do tego dochodzi wózek widłowy, tez nie potrzebuję szału na początek. Znajomy zresztą sprzedaje teraz starą toyotę. Na gaz i do wymiany akumulator ale podejrzewm że mało kto jak zaczyna biznes to ma wszystko nówka sztuka i pełen maksymalny asortyment.

przyznaj SOG'a

leszczu123
 Wysłana - 8 luty 2010 11:28      [zgłoszenie]

mało kto jak zaczyna biznes to ma wszystko nówka sztuka i pełen maksymalny asortyment

Na inso każdy tak zaczyna i po pół roku ma milion milionów na koncie! Oczywiście bez studiów, bez znajomości i bez bogatego tatusia, bo tak to tylko cebulaki robią

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

skład budowlany

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi
Polecamy Piłka nożna | Vancouver 2010 | Portal Finansowy | Forum Finanse

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL