FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6867 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ROZRYWKA | Polityka
spam polityczny/newsy/ciekawostki cz.2 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "spam polityczny/newsy/ciekawostki cz.2"   

minner
SZPIEG
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 12:39      [zgłoszenie naruszenia]

Ja myślę że rozdmuchiwanie śmierci naszych żołnierzy ma podłoże polityczne, prasie chodzi bardziej chyba o pokazanie problemu tej bezsensownej misji i tyle. Poza tym rozumiem Twoje zdenerwowanie bo przecież codziennie w wypadkach w Polsce ginie kupę osób, a nikt nie trąbi o tym że stan dróg w Polsce jest fatalny i przez to ginie mnóstwo ludzi co roku.

Aha i z tym godzeniem się to nie jest tak do końca, od kilku lat w wojsku jest coś takiego że żołnierz MUSI podpisać obligatoryjnie zgodę na ewentualny wyjazd na misje. W przypadku póżniejszej odmowy ma wyjście, albo jechać albo koniec kariery wojskowej.

Zmieniony przez - minner w dniu 2009-09-05 12:41:17

"Only the deads will see the end of war"
MODERATOR MILITARIÓW od 2007 :-)
INSOMNIA 2010

Specjalista -

Daer
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 15:19      [zgłoszenie naruszenia]

Co do pierwszego akapitu to widzę, że się rozumiemy.
Ale co do tego nakazu wyjeżdżania się nie zrozumieliśmy - nie mówiłe o wyjeździe "na ochotnika", mówiłem, że żołnierzami zostali z własnej nieprzymuszonej woli, świadomi tego, że fach żołnierza wiąże się między innymi z takimi wyjazdami i takim ryzykiem. Mogli np. zostać stolarzami czy coś.

[http://www.mypersonality.info/daer/]

[foty.ifd.pl/sb.asp?w=520&p=2/images2009/20090826172846.jpg] :-D

Specjalista -

minner
SZPIEG
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 17:01      [zgłoszenie naruszenia]

Nie do końca się mogę z Tobą zgodzić, Polska jest takim dziwnym krajem, gdzie niestety młodym ludziom ciężko o pracę i czasami wojsko jest jednym z łatwiejszych sposobów na w miarę nieźle płatną pracę zwłaszcza dla osób bez wykształcenia. Szeregowym może już zostać osoba po gimnazjum ! A zarobki to 2500 brutto, dla takiego młodziaka to spora kasa i często te osoby nie myślą o innych aspektach tej służby.

No ale nie ma co nad tym dyskutować. Jest jak jest.

INSOMNIA 2010

Specjalista -

michal cm
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 17:25      [zgłoszenie naruszenia]

z tym koncem kariery wojskowej sie nie zgodze, moj kuzyn siedzi w woju juz pare ladnych lat, regularnie awansuje i misje mu kompletnie nie w glowie, natomiast domyslam sie ze w podoficerce moze byc tak ze odmowa wyjazdu skutkuje zerwaniem kontraktu, ale z drugiej strony kto zostaje szeregowcem i liczy ze przesiedzi kontrakt w kraju.

"Jestem ubogim czlowiekiem moim skarbem sa rece gotowe...i czyste serce"

minner
SZPIEG
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 17:42      [zgłoszenie naruszenia]

To Twój kuzyn ma farta że nie został wyznaczony do wyjazdu, lub jego jednostkę omijają wyjazdy (zdarza się to w mniejszych jednostkach, szkolnych lub w administracji), odmowa wyjazdu = koniec kariery i bilet do cywila, i dotyczy to stopni od szeregowca do oficerów.

Druga sprawa że często jest tak, że jak do jednostki przychodzi "zapotrzebowanie" na ochotników to nigdy ich nie brakuje, bo ludzie sami się zgłaszają (pieniądze są tu wyraźną zachętą) dla takiego szeregowca czy podoficera dodatkowe 5000 zł to sporo.

INSOMNIA 2010

Specjalista -

michal cm
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 17:54      [zgłoszenie naruszenia]

bardzo mozliwe ze robi cos w administracji bo robi w warszawie i z kondycja fizyczna jest raczej na bakier. W sumie przemyslalem to i jest w tym sens, wkoncu nie wysylaja tam wybiorczo ludzi wg widzimisie tylko konkretne wyszkolone oddzialy z konkretnych jednostek, wiec gdyby tak 2 z powiedzmy 4 oficerow odmowilo to nie mialo by to sensu.

Daer
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 21:07      [zgłoszenie naruszenia]

i często te osoby nie myślą o innych aspektach tej służby.

Ale to tylko i wyłącznie ich problem. Niewiedza nie jest powodem do jakiegoś szczególnego litowania się, a w tym wypadku wręcz tym gorzej świadczy - żołnierze są od 'walki zbrojnej', walka ta wiąże się z ryzykiem zgonu. Coś jak strażak.

Specjalista -

minner
SZPIEG
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 22:19      [zgłoszenie naruszenia]

No ale czy media się jakoś litują nad tym żołnierzem ?? Chyba nie. Po prostu chcą zwrócić uwagę na bezsens tej misji przynajmniej ja tak odbieram te meldunki w mediach o śmierci naszych żołnierzy.

INSOMNIA 2010

Specjalista -

Daer
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 22:30      [zgłoszenie naruszenia]

Ale to nie świadczy o bezsensie, takie robienie tematu z niczego.

Specjalista -

michal cm
 Wysłana - 5 wrzesień 2009 22:38      [zgłoszenie naruszenia]

[zafganistanu.pl/?p=217]

ciekawy dziennik, ostatnia notka troche mnie przymrozila szczerze mowiac (ta bezposrednio z linka).

Zmieniony przez - michal cm w dniu 2009-09-05 22:39:17

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 63 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

spam polityczny/newsy/ciekawostki cz.2

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63

Warto przeczytać: Udział wojsk Polskich w misjach w Iraku i Afganistanie | Rozliczenie rządów PiS. | spam polityczny/newsy/ciekawostki | Platforma Reformuje Media | JKM :) | Janusz Palikot - show czy coś więcej? | Wojna w Iranie | Co o tym sądzicie | Ankieta | Kryzys kościoła w Polsce. tak czy nie? | Pół roku rządu Donalda Tuska | Huntington zderzenie cywilizacji czy ktoś mi wyśle e-book? | piosenka patriotyczna | Temat pracy - jaki? | tw bolek | NBP bohatersko zwalcza inflacje

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL