"Nie jestem sympatykiem PiSu, ale denerwuje mnie taka propaganda. Ludziom się tak utrwala, że PO jest nadal na topie i podsuwa im się pozytywne przyczyny tego faktu. Ehh "
Przecież to tylko Onet (czyli grupa ITI, która ich wspiera w zamian za pieniądze na stadion Legii), a nie widzisz innych mediów które wspierają PIS?
Moze Niezależna.pl napisze coś pozytywnego, ale Po ma za sobą Wyborczą, Radio ZET i RFM bodajże, Fakt, TVN i Polsat a teraz jeszcze chyba TV publiczną. Natomiast w miare obiektywna stara się być Rzeczpospolita. Takie jest moje zdanie.
Zmieniony przez - Camillus2 w dniu 2009-11-27 15:08:36
MOim zdaniem mimo tego i tak wymienione prze ze mnie dzienniki docierają do większej ilości słuchaczy i "kreują" ich opinię niż RM i reszta niszowych prawicowych dzienników. Dobrym przykłądem jest TVN któy ma około 5 mln. oglądalność podczas faktów.
Nie ma tak naprawdę obiektywnych gazet, każda praktycznie naciąga w mniejszym czy większym stopniu pod jakąś opcję polityczną. Dla mnie TVN, Onet wiadomo, że naciągają pod PO, ale czasami denerwuję się czytając Rzeczpospolitą czy Gazetę Polską jak w niektórych artykułach naciągają wszystko przeciw PO
TAk to się zgadza. Ale wdaje mi się jak pisałem wcześniej.
Najbardziej mnie rozśmieszyło jak Gazeta Polska wzieła w obronę tych 'niewinnych" kibiców przeciw ITI. Gdybym nie był ochroniarzem i nie widział "tych skrzywdzonych" kobiców to bym uwierzył. Ale z tego to już nie wiedziałem czy płakać czy śmiać się, ale na pewno to było dość w moim odczuciu żenujące.
A tak wracając do siły mediów Soroz to mi się wydaje, że propowskie media mają więcej siły. Jeżeli się mylę to mnie popraw.
Jak została zabita lub popełniła samobójstwo BLida to sprawa nie schodziła z ekran telewizorów przez 2 tygodnie. Ale jak ABW, kontrolowane przez Tuska, weeszło do mieszkania jednego posła, któy też rzekomo poepłnił samobójstwo to nikt nie wie jak on się nazywał i z jakiej partii był. Znalazłem tylko kilka wzmianek przez jeden dzień.
A co do komisji ws. Blidy to jakoś cicho. Jeden z posłów mówił, że ona wcale taka czysta nie była, a jak i widać tych niedociągnięć też nie było aż tak dużo i tak poważnych jeżeli media nie atakują.
Dalszym przykładem są podsłuchy. Może się mylę, ale PIS był bezpardonowo zwalczany za ich liczbę. Co miało być takie złe. Ale jak ABW podsłuchiwała dziennikarz polskich i nic nie znalazła. Potem dowody powinny zostać zniszczone jak w każdym demokratycznym państwie zgodnie z procedurami. Ale jeden z wice szefów ABW wykorzystał te materiały w prywatnym procesie. Bezczeloność na całego. I miał RACJĘ!!!. Do dzisiaj nic mu się nie stało jak i szefowi. W normalnym zachodnim kraju dymisja byłaby czymś normalnym, a Tusk odpowiada, żę nie ma wniosku o dymisję więc nie będzie dymisji.
Natomiast za PIS-u przez 3 dni móiono o tym, że chorągiewka jest odwrotnie założona.
Gdy strajkowali górnicy i pielęgniarki za czasów PIS-u to byli to obrońcy demokracji. Ale jak już zaczeli strajkować za czasów PO to okazało się, że to sa warchoły, które chcą więcej niż inni. NIestety, ale nie zapisywałem wszystkiego, a szkoda.
Zmieniony przez - Camillus2 w dniu 2009-11-28 09:22:49
[kamilkuczynski.implesite.pl/a/start.html] o UE,informacje rzadko spotykane w mediach
§ 1. Kto znieważa zwłoki, prochy ludzkie lub miejsce spoczynku zmarłego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Kto ograbia zwłoki, grób lub inne miejsce spoczynku zmarłego, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
Chodzi o ten temat i jego autora który jest moderatorem. [forumzn.katalogi.pl/Wykopanie_Bronis%C5%82awa_Geremka!-t12653.html]
Czy takie pytanie postawione w ankiecie jest zgodne z prawem? Czy pytanie o to czy popieramy popełnienie przestępstwa jest normalne?
Czy nie jest to takie samo przestępstwo jak pytanie ,, czy popierasz zabicie pana X" ?
JA bym tego nie rozptrywał w kategoriach prawa. Jednak muszę powiedzieć, że pytanie jest postawione niefortunnie.