natknalem sie dzis na ten program (chyba tak sie nazywa, nie widzialem ani poczatku ani konca) i widzialem akurat fragment jak jakis gosc opowiadal o silnikach diesla. postawil fabie i w124 (chyba 300d) i porownywal te silniki. stwierdzil ze tdi w fabii to "szalenie nowoczesna jednostka napedowa oparta na technice common rail". z tego co wiem, to tdi nie jest silnikiem CR. gosc byl w stroju skody (nie jakis przechodzien), wiec chyba powienien podawac prawdziwe informacje. "szalenie nowoczesny" tez nie bardzo pasuje do tdi, ale porownujac do mercedesa to niech mu juz bedzie
stwierdzil tez, ze przyjemnosc z jazdy nowoczesnym dieslem (pewnie tak nowoczesnym jak tdi ) jest taka sama jak analogiczna benzyna, a roznica tkwi tylko w zuzyciu paliwa. ale to juz jego subiektywne odczucie i jesli tak serio uwaza to jego strata
Zmieniony przez - slawomir w dniu 2006-02-14 00:37:11
no ja wczoraj sluchalem w korku radia eM a tam kolo jakims anemicznym starym głosem mowi: "mamy 2 rodzaje paliwa: benzyne i bezołowiowa"
"do tej benzyny dolewa sie czasami oleju opałowego albo napedowego zeby nie zamarzl"
:>:>:>Wiem wiem sa upadki i wzloty dziewczyny to najmocniejszy narkotyk :>:>:>
a to z tego, ze program nie byl na zywo, a facet mial uchodzic za experta, napisalem glownie dlatego, ze przez chwile zwatpilem czy przypadkiem ktorys tdi nie jest CR.