no wlasnie musze zapuscic taka brode jak mial w American History X i zeby nie bylo spamu: z suczka labradora Zmieniony przez - Kuba_SnK w dniu 2011-04-25 22:53:55
a dorzuce ze 2 z sympozjum Z Braunem Munzingerem - w uj wazny fizyk Zmieniony przez - Kuba_SnK w dniu 2011-06-01 21:52:46
eee tam wazny, nie ma go na wikipedii
Żebyś miał zdjęcie z jakimś ważnym fizykiem to musiałbyś ze mną mieć _______________________________ Nie umiesz szczęścia zauważyć? Może za wysoko patrzysz.
ej a tak a propos fizyki czy jak mam natezenie pradu w elektromagnesie to moge z tego jakos latwo policzyc indukcje magnetyczna czy nie bardzo?
jest dlugopis w kieszeni _______________________________ Zapraszam na skoki narciarskie.
"czy jak mam natezenie pradu w elektromagnesie to moge z tego jakos latwo policzyc indukcje magnetyczna czy nie bardzo" tak, można, nawet bardzo łatwo _______________________________ Nie umiesz szczęścia zauważyć? Może za wysoko patrzysz.
swietnie, a moge wiecej szczegolow?
Pewnie, H=N*i/l H natężenie pola mag N liczba zwoi i nat. prądu w cewce l - długość cewki indukcja pola mag B=u*H gdzie u - przenikalność magnetyczna możesz wyprowadzić z prawa Ampera _______________________________ Nie umiesz szczęścia zauważyć? Może za wysoko patrzysz.
no wlasnie tylko ja takich danych nie mialem ale obeszlo sie bez tego, sprawozdanie przeszlo