cwiczen na brzuch mam mnostwo i za kazdym razem robie troche inaczej, ale juz Ci pisze jak to wyglada:
zaczynam od podciagania kolan w zwisie (tam gdzie sie podciagasz na plecy) na koniec kazdej serii przytrzymuje z kilkadziesiat sekund i dokladam do tego jeszcze skrety z ptzytrzymaniem
jako drugie cwiczenie to robie kola takie jak ten typ w 4:47min
pozniej ide na lawke plaska i robie serie laczone zaczynam od zwyklego unoszenia nog w lezeniu, pozniej nozyce (robie wszystko z przytrzymaniem i z pelna supinacja) , pozniej robie swiece, lapie sie w talii i wybijam tylkiem nogi do gory, aby popracowal sam brzuch (daje popalic) , na sam koniec lapie sie za porecze od lawki i przenosze same nogi na boki (tulow zostaje w miejscu) i trzymam do czasu az poplynie pierwsza łza
nastepnie lapie za hantle i cwicze skosy - w jedna reke hantel druga reka podpieram glowe i przechlam sie na boki
jak masz u siebie takie paski co mozna zaczepic o nogi a pozniej do linki od wyciagu to tez polecam. Klade sie na plecach, nogi pod katem 90stopni i podciagam do siebie
pozniej ide na lawke skosna i robie brzuszki czasami dodajac przy tym boksowanie w powietrzu
maszyny do cwiczenia brzucha tez uzywam ze stopniowym zwiekszaniem ciezaru bez przytanku
moge jeszcze polecic
z tym ze ja zawsze biore sobie hantel o wadze 5-10kg , trzymam z nim reke w gorze i robie skrety do dolu
na sam koniec ide tam gdzie robi sie dipy na triceps, podciagam kolana do gory i trzymam jak najdluzej w powietrzu
z kazdego cwiczenia robie po 4-5 serii
mam nadzieje, ze chociaz troche pomoglem
Zmieniony przez - levy88 w dniu 2013-12-22 17:48:35
levy88 dzięki za szczegółową rozpiskę od stycznia zaczynam nowy trening i zamierzam dotyrać mięśnie brzucha. W sumie wszystkie ćwiczenia, które wymieniłeś przynajmniej raz w życiu robiłem oprócz tych kół - to jest ciekawe ćwiczenie
Jasne, że i bez ćwiczeń brzucha będzie spoko krata przy niskim bf, ale żeby mieć duże i pełne mięśnie brzucha oraz dobrze dotyrane skosy to już nie wystarczy robić martwego, przysiadów i wiosłowania.
Zresztą zauważyłem po sobie, że jak nie robię brzucha w ogóle np. przez miesiąc to lipnie to wygląda, a jak zaczynam robić brzuch mięśnie stają się wyraźniejsze, podkreślone i skosy lepiej wyglądają.
Zmieniony przez - Badylaaa w dniu 2013-12-23 14:05:11