Autor |
"wiatrówka, najtańsza" |
|
zuoooo
|
|
Wysłana - 13 maj 2013 13:06 | zgłoś naruszenie regulaminu
|
|
Kisielu
|
|
Mam identyczną, luneta też taka sama.
Jak sobie dobrze ustawisz lunete, to tak do 20m dobrze trafia. Ja przy ustawianiu sobie zakręciłem wiatrówke w imadło i śrut leci tam gdzie chce przeważnie (do ok 20 metrów, bo później już traci impet i byle powiew wiatru go znosi).
A i nie wiem w jakie szkodniki Ty chcesz strzelać, ale tym niczego troche większego od muchy praktycznie nie ubijesz (chyba że w oko coś trafisz i wejdzie w łeb) a tylko możesz spowodować że "ofiara" będzie sie męczyć, także sie zastanów nad tym.
W ogóle strzelanie z wiatrówki do żywych stworzeń to IMO przejaw głupoty, ale każdy ma tam swoje jazdy także nie wnikam. |
 |
|
|
Savate
|
|
Idź na bazar i zapytaj ruskich o "automat". Zapowadzą Cie na zaplecze i napewno dostaniesz coś trwałego za niewielkie pieniądze.
|
zuoooo
|
|
savate mozesz cos wiecej napisać?
kieielu-masz racje , jednak chodzi mi, o latające szkodniki które z moim skromnym ogródku co roku wyjadają mi owoce
chce sobie wyjsc i zjesc pare dojrzałych czeresni-chvja, same szpactwo na drzewie, wszystko sie klei i nic nie ma
|
Misiowit
|
|
Jak chcesz strzelać do szpaków to zdecydowanie bierz kaliber 5.5mm, lepszą moc obalającą ma i większą celność na małe odległości
|
Kisielu
|
|
No właśnie nie bardzo, 4,5 ma lepszą celność |
 |
|
|
priderock
|
|
>>>Idź na bazar i zapytaj ruskich o "automat". Zapowadzą Cie na zaplecze i napewno dostaniesz coś trwałego za niewielkie pieniądze.
>>>
na niektorych rzeczach nie warto oszczedzac
jestem zdania ze lepiej wydać 250-300zł na niedrogi sprzet, niż kupic za 99zł noname chinskie na jeden wieczor |
 |
|
|
priderock
|
|
>>>>Jak sobie dobrze ustawisz lunete, to tak do 20m dobrze trafia. Ja przy ustawianiu sobie zakręciłem wiatrówke w imadło i śrut leci tam gdzie chce przeważnie (do ok 20 metrów, bo później już traci impet i byle powiew wiatru go znosi). >>>>
jaki sens ma używanie lunety przy strzelaniu na kilkanaście metrów ??
przecież to gołym okiem widać |
 |
|
|
ved0r
|
|
Fakt, wiatówka za 99 zł raczej ci całego sezonu nie wytrzyma. Nie chodzi tutaj, że się rozleci od razu, ale może zacząć bardzo niecelnie strzelać, lub się zaciąć. Już właśnie za ok 300zł możesz dostać coś dobrego i markowego.
|
maciekk_dg
|
|
|
|
zuoooo
|
|
4. butelka od szampana się poddaje
czyli szkodnik tez sie podda
nie kupiłem narazie nic
kumpel miał takie cos za 120 zł, to mowił, ze butelke od tymbarka to strącało tylko, piłki tez nie przebili.
wiec odpuściłem.
Zmieniony przez - zuoooo w dniu 2013-06-12 14:11:37